mandag, november 06, 2023

Dagbok 2023: 6.november

Klokka er no16.23, temperaturen ute er +5 grader C. Det har vore fint ver og sol, men no er det begynt å mørkne alt.

Rasmus og eg var oppe relativt tidleg i dag og åt frokost i lag før han reiste. Han ville stikke innom Coop i Volda og spørje etter varmepumpa mi. Det er alltid trist når nokn fer, men vi hadde no eit par fine dagar i lag her. Og han fekk reparert både det eine og det andre, til og med kjellardørlåsen virkar no. 

Eg fekk ånden over meg etter at eg hadde rydda opp i sengetøy etc, så eg rydda alle plastkorgene i skrivebordet mitt, så no har eg alt verktøyet i ei korg. Eg har no folk som kjem og hjelper meg med eitt og anna, så då kan det vere bra å ha orden i sysakene.

I dag vart det tur på Vernet i nydeleg solskin, men eg var i tvil om sola "kleiv honnje"-litt vanskeleg å sjekke det ut, men eg tok mange bilde. Det var i alle fall solskin heile tida. Mens eg var der opp fekk eg melding frå Coop om at dei vil kome med varmepumpa torsdag etter kl.12. Det passar heilt fint, for då er eg komen heim frå trening.

Eg trefte eit litt eldre ektepar der oppe, dei passa hunden til dottera si. Vi vart sittane på benkane og prate. Dei visste kven eg var, men eg anar ikkje kven dei er. Det merkelige er at når eg snakkar med framande pratar eg som ein foss. Når eg snakkar med nærmaste familie eller med Marit, sit eg og leitar etter orda og har problem med å seie ei samanhengande setning.

Eg hadde sett på facebook at det hadde vore veldig flott nordlys i går, men eg er ikkje ute om kveldane, så det gjekk eg glipp av. Men eg får sjå ut i kveld om det skjer noko då.

Då eg kom heim att begynte eg å rake lauv nede ved epletreet,  eg blei ikkje ferdig då, men eg skulle ut att ,trudde eg, men no blir det ikkje , for no er det nesten mørkt.

Til middag i dag vart det restar frå i går,  og så hadde eg fyrt i omnen så her var godt og varmt, så eg vart sittande å slappe av i godstolen og sjå TV, så no er det begynt å mørkne ute. Eg har ikkje blitt van med dei tidlege kveldane enno.

Eg har ein jobb no, før eg kan slappe av, og det er spanskleksa, det tek si tid å  lære den. Eg greier veldig godt å lese og forstå tekstane, men vi må øve på å snakke utan å sjå i boka. Det er verre.

Har fått fleire meldingar frå Rasmus, den siste frå Furnes-men eg veit ikkje kvar det er.Han er vel snart heime no.


Det er mykje både lauv og eple nede i Skråninga. Eg tømde kjøkkenkassane ogdså der nede, der thujaskogen stod.Der trengst meir mold om ein skal plante noko der.Får håpe at lauvet blir liggande og ikkje fyk rundt. Det er no ikkje så ofte det blæs her, så det er lov å håpe.


 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

  Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra f...