onsdag, august 16, 2023

Dagbok 2023: 16.august


 Klokka er no 20.00, temperaturen ute er +15 grader C og det har vore opplett , men skodde det meste av dagen.

Marit og eg hadde ikkje planlagt denne dagen, så vi kom litt seint i sving. Men då klokka var ca.11 var vi på veg til Plantasjen i Yarisen. Eg kjøpte ein tredje Rhododendron same sort som dei to første. Det var Ingrid, som budde hos meg, som ekspederte oss i dag. Ho kunne fortelje at dei hadde får seg ein liten katt i den nye heimen sin. Vi handla litt på Coop sidan vi var der, og så kjøpte vi det vi skulle ha på apoteket, som er i samme bygningen som Coop, så vi slapp å fare på ALTI.

Då eg kom heim tok eg og gjekk ein tur på Vernet mens eg var påkledd for å vere ute. Eg trefte berre ei eg kjenner i dag, men ho spring så fort at det blir ikkje så mykje prat. Ho er på samme alder som eg.

Eg laga meg mat og åt godt då eg kom heim att, og så sette eg meg inn og såg nyheiter m.m. på TV. Då ringe det på døra og det var ei av "venninnene" som kom og ville sjå på rosene mine, ho hadde sett eit bilde på FB. Det beste var at ho fekk meg ut av godstolen  for eg hadde no tenkt å gjere noko i dag. 

Det første eg gjorde var å plante Rhododendronen, eg måtte ruske vekk noko anna for å få plass. No håper eg at alle tre vil trivast der dei er no. Den som eg kjøpte først ser i alle fall veldig bra ut.




Då eg var ferdig med plantinga gjorde eg eit relativt stort arbeid; eg klipte heilt ned gravmyrtplantane på murkanten,og rydda opp så godt eg kunne der. Det er mykje som treng stell i år, for i fjor fekk eg ikkje gjort så mykje.

Elles så rydda eg litt langs kjellarveggen, der eg skamklipte buskene i fjor fordi snikkaren skulle få plass til stigen. Eg likar godt å halde på med sånt skikkeleg arbeid, men ryggen min spelar ikkje på lag. Eg bryr meg ikkje om at det er litt låkt, men har ein stol som eg set meg ned på innimellom. 

No er plommesesongen i gang. Eg finn mange plommer i graset, og nokre kan eg ete. Det er frykteleg mykje plommer på Opal-treet, akkurat slik det var for to år sidan. Då var det ut og rake i hop plommene og ta vare på dei som var etande. Eg fraus massevis av plommer, så mykje at eg har att frosne plommer enno. Og eg har kokt mange store porsjonar med plommestylte, som eg et av nesten kvar dag.  På det andre og minste plommetreet er der ikkje ei einaste plomme.

I morgon er det trening igjen, så då veit vi kva vi skal først.

Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...