mandag, juli 24, 2023

Dagbok 2023: 24.juli

 

Klokka er no 19.30, temperaturen ute er+ 15 grader C og det vart brått omslag i veret. Før i dag har det vore fint ver og sol, men brått kom det torever og regn. Håper det snur igjen.

I dag har eg jobba ute heile dagen, Eg rydda litt meir nede i hagen der vi har styrt med fjerning av thuja- hekk. For over med klipparen og samla opp rusk og rask og gras som låg att. Elles har eg klipt kantar etc . og heilt på slutten av arbeidsdagen, bar eg alle 14 sekkane som skal på VØR opp på tunet, så er dei klar til å fare.

Ved sidan av inngangsdøra til kjellerleilegheita låg ein stor dunge med geiner og stammar frå Thujahekken. Wenche hadde lagt ifrå seg der og er følgde etter. I dag tok eg og klipte opp alle greinene til småved, slik som eg alltid gjer med kvistar og greiner frå hagetrea. Det vart 3 store plastnett fulle, men dei tjukke stammene fekk ligge over til einkvar tek  dei med motorsag. Den småveden brukar å gå fort unna når eg brenn den i omnen. Men så blir vi kvitt rusket. Men der er meir att nede i bakken i trillebåre t.d.  Det er berre kjekt så lenge eg får jobbe ute. Mens eg heldt på med innspurten kom det torever og regn, så då var det berre å gå inn.

Eg sette meg attmed datamaskina, og der fekk eg melding om at eg ikkje hadde betalt det eg skulle til "Wattn", det var 855, 52 kr- Eg kunne ikkje forstå det, for eg har avtalegiro og det har aldri vore noko tull før. Eg gjekk inn på banken på nettog såg at rekninga var betalt-til Tussa.

Akkurat då kom Helge som sendt frå himmelen. Vi hadde ein avtale om at han skulle stikke innom i dag. Han forklarte at Wattn er ein del av Tussa, og meinte som eg at rekninga var betalt.

Men det var ikkje derfor eg hadde sendt bod på han. Då han inspiserte leilegheita nede, sakna han noko som høyrde til TV eller data. Eg etterlyste det og Ingrid kom med det på søndag. Dei hadde ikkje brukt det, men ho hadde i vanvare lagt det i ei skuffe. Eg lurte på kven som eigde det,  om det var dei som budde der før. Det er eg som eig det og betaler 50 kr månaden for å ha det, seier Helge.Dei som budde der før brukte det på TV -en trur eg.

Og til slutt måtte han sette i den nye blekkpatrona som eg ikkje hugsa korleis eg skulle behandle. Det er godt å ha ein HELGE.



Meir igjen å klippe!


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...