tirsdag, juli 25, 2023

Dagbok 2023: 25.juli

                                     No legg dei tak på Fylling-huset

 Klokka er no17.40. temperaturen er + 19 grader C, og det er opplett no. I dag gjorde eg kort prosess med dei 14 sekkane mine, Det vart to turar på Vør. På begge turane kom eg i lag med andre som også kom med thuja-kvister og greiner. På første turen fyllte eg bensin, for sikkerheits skuld. Bensinmålaren funkar ikkje , så eg veit aldri kva tid det blir tomt, men eg har som ein følelse når det nærmar seg.

Eg hadde ikkje tenkt ut noko eg skulle gjere ute i dag, så eg styrte litt inne og laga tidleg middag . Etter middag tok eg "fredagsvask"- førre veka tok eg den på mandag, så eg kjem vel inn i tralten etter kvart. Eg sette meg inn i godstolen etter at eg var ferdig med vaskinga, og eg meiner eg sovna litt. Då eg vakna ringde det på døra og det var Gudmund som kom og tok med bosset mitt på VØR. Ha krølla berre i hop dei lange metallstengene. Det var i tillegg ein plaststol og ein sekk med "takpapp"- det heiter vel ikkje det, og det er ikkje papp. Resten av takpappen hadde vi i bossdunken, som "forhåpentligvis" blir tømt i morgon.


Så no er eg snart a jour ,med arbeidet mitt, Det vil seie eg har mange greiner som skal klippast opp, men eg skal kjøpe ei kraftigare greinsaks. Eg har ei stor saks, men den er gammal og held ikkje lenger. Dei tjukke greinene og stammane må sagast med motorsag, og det arbeidet har eg ikkje så lyst på , men vi får sjå kva det blir til.

Elles så har eg mykje forefallande arbeid i hagen. Det er berre kjekt viss veret er bra. Eg skal ein tur på Plantasjen med det første, for det er litt eg treng å kjøpe. Men det er lov å komme på besøk for dei som vil.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...