mandag, juli 17, 2023

Dagbok 2023: 17.juli


Klokka er no17.40, temperaturen ute er +14 grader og det regnar og regnar. Eg likar det ikkje. Eg måtte til å sette på varme i stova for eg fraus, det har eg ikkje gjort så mykje i sommar.

I dag var vi oppe klokka 8 alle mann, for Rasmus m/familie skulle reise. Dei måtte fare no fordi det var noko Eivind skulle -eg veit ikkje kva det var.No er dei sikker ikkje så langt heimefra, for eg fekk melding frå Brummundal.Det vart tomt i huset då eg vart her åleine. Men eg hadde nok å gjere og det hjelper på "humøret". 

Eg starta med å rydde opp på kjøkken og stove, så støvsuga eg på stova, vaska kjøkken og bad og til slutt støvsuga eg gangane. Vi har ikkje brydd oss om å gjere så mykje husarbeid desse dagane, så det var skikkeleg kjekt å rydde opp i dag. Vaskemaskin og trommel er også i arbeid. Godt å ha noko å gjere inne når det er så kaldt og vått ute.

Bildet:

Sist laurdag skulle Wenche klippe hekken mot nabo Bjørn, men både ho og eg såg  at det var eit umuleg prosjekt, så vi samrådde oss med Rasmus og fekk han til å sage ned heile "hekken". Det vart mange stammar, greiner og  rusk og rask. 

Rasmus og eg reiste frå heile greia  så Wenche jobba vidare åleine-heilt frivillig. Ho fekk litt hjelp av gutane som bar stammar etc. opp under altanen der eg skal sage dei til ved.Wenche heldt på i går også, men det var ikkje nokon som tvinga henne. Ho er så flink med alt arbeid og ikkje redd for å ta eit tak,men no er ho reist så det blir min jobb å gjere jobben ferdig. Berre kjekt det, men det må vere opplett.

Eg skulle plukke jordbær i går, men så begynte det å regne, og dert regnar framleis, så eg trur ikkje bæra blir så lekre-og der var ganske mykje bær.

Etter at eg hadde fått orden i huset sette eg meg til å sjå TV, for eg har ikkje følgt så nøye med på nyheitene i det siste. Eg sat og såg både ein og fleire gonger, men så måtte eg berre ta meg saman og kle betre på meg og sette på varme. Eg trur det er første gongen eg har frose denne sommaren.

No skal eg ta meg av klesvasken. Eg håper veret blir betre etter kvart, men  ikkje over +40 grader slik som det er somme stader. Eg toler godt varme, men helst ikkje over + 35 grader.

I dag var det at Margrete og Amanda skulle få hundane sine. Det blir vel litt av eit styr. Eg hugsar at då Amanda vart fødd fekk dei også ein hund. Og Amanda kom godt overeins med den, der dei låg på golveti lag og Amanda drog i hundepelsen utan att hunden gjorde henne noko. Ho er veldig flink med hundar, og det er sjølvsagt Margrete også, så eg håper ar det går bra med Albert og Dennis borte på Straumshamn. Hunden som Margrete har hatt er 9 år no, men lever i beste velgåande -men det spørs om han likar å få småungar i huset?


Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...