onsdag, mars 01, 2023

Dagbok 2023: 1.mars


 Klokka er no17.55,temperaturen ute  er+6 grader, og det har regna meir og mindre i heile dag. Det einaste som er bra med regnet er at vi slepp å moke det.

I dag var det spansk-kurs og det begynner ikkje før klokka 11, så eg hadde god tid til morgonstellet. Eg prøvde mellom anna å dekke over nokon av såra mine, men det funka ikkje så godt. Då eg kom ned på Bakk-Ola, fekk eg vite at læraren vår ikkje kom på grunn av sjukdom i heimen. Men vi sette i hop eit langbord og prøvde å lære av kvarandre. Det var ein som fekk det overordna ansvaret, elles hjelpte vi kvarandre så godt vi kunne. Vi er no godt vaksne folk-pensjonistar!, Vi heldt klokka, som vanleg og hadde matpause midt i, slik vi brukar å ha det.

Eg køyrde rett heim etterpå utan å fare på butikk. Eg hadde sett på oppvaskmaskina mens eg var vekke, og då eg hadde tømt den laga eg litt mat og åt.Eg sette meg inn i stolen etterpå og var så trøtt. Men eitkvart måtte eg no gjere i dag også, anten rydde i bokhylla eller gå på VERNET, sa eg til meg sjølv. Eg valde bokhylla, og det var bra, for der fann eg PASSORDBOKA mi som eg har leita etter lenge, men på feil rom.

Å rydde i bokhylla gjer at mange minne kjem fram, frå den tida då ei god bok vart ei oppleving for livet. Eg kan hugse då ungane sov middag, då let eg oppvasken stå til dei vakna, og brukte "fritida" på ei eller anna bok.  Heillt frå eg lærte å lese  var eg så veldig glad i bøker. No har eg TV med ørten kanalar og filmar til tusen og meir til. Lydbok har eg på telefonen, og så kan eg kombinere lesinga med t.d. strikking- Vanlege papirbøker les eg berre på senga om kvelden og ikkje så mange sider om gongen. Slik er det blitt. No er ikkje dette alle bøkene mine. Eg har bøker på datarommet, og på gjesterommet i kjellaren , og litt her og der- Eg får meg ikkje til å kaste bøker som er heile og reine, sånn nokonlunde.

I dag begynner vi på mars, eg synest tida går fortare enn nokon gong. I morgon er det trening igjen, og så kjem helga.Når vi sluttar treninga klokka 12 på torsdagar, seier vi :GOD HELG. Vi er no pensjonistar!



Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 19.mai Pinsedag

 Klokka er no19.15, temperaturen ute er +12 grader, det er litt vind og fin sol. Eg kom akkurat heim frå ein tur på Vernet, og det var frisk...