tirsdag, september 01, 2020

Dagbok 2020: 1.september.


Klokka er 18.05, temperaturen på trappa er + 19 grader. Det har vore varmare i dag enn i går, så varmt at eg miste litt av arbeidslysta. På morgonen var det kjølig, så eg var verande inne ei stund, såpass eg fekk tatt ein spanskleksjon, eg treg å friske opp att det vesle eg kan.
Det var ikkje så mykje plommer på marka i dag, så plukkinga var fort gjort. I dag hadde eg eit anna prosjekt. Eg plukka resten av ripsen på den eine ripsbuska eg har att. Så tynna eg den ut, dvs. klipte bort mange kvistar. Før i tida då vi var to om jobben brukte eg å klippe greiner og så sat Nils og eg ved hagebordet og plukka bæra av stilkane. Då hadde vi fleire busker også, no har eg ikkje hagebord eingong. Å tynne ut og klippe busker er ikkje så enkelt, det kan vere vanskeleg å få pent. Eg er bra fornøgd i dag. Eg klipte litt på stikkelsbærbuska også . Alle greinene var klipt i småbitar og hatt i sekk. Til slutt reiv eg bort gras og ugras, så står det att å ha ny mold rundt, det skal eg gjere i kveld. Eg oppdaga at eg treng ikkje fare på VØR enno. Eg får 6 sekker inn i bilen min, og seks sekker har eg, men nokre av dei har stått til tørk så dei er berre halvfulle, så no får eg berre fylle på.
Eg for inn og åt "middag" i 15 tida, men då var det så fint og varmt at eg la meg på solsenga på altanen i staden for å gå ut og jobbe. Eg hadde Storytel på øyret i håp om at eg kan bli ferdig med den boka eg held på med ein gong.
Når eg les på Facebook ser eg at vennane mine (pensjonistar) reiser på turar hit og dit, eller går på setrar og fjelltoppar. Det er slikt som eg ikkje kan gjere, så derfor blir det at eg held meg i hagen, og det er heilt greitt for meg, men kanskje litt kjedelig for dei som les bloggen. Eg har ikkje vore nedover i dag heller, men det blir kanskje ein tur i morgon. No skal eg ut og opne ein moldsekk, fekk 6 sekker av Solveig i vår, og enda har eg to att.

Eg synest dette maleriet liknar mykje på eit bilde Margrete har på bloggen sin. Det er Svein som har malt det og motivet er frå Norangsdalen.


1 kommentar:

arieldog sa...

Ja, det motivet var veldig likt. Det var ein del skyer då vi var der, så fjelltoppane syner ikkje på biletet mitt.

Dagbok 2024: 13.mai

Det var eigentleg ikkje dette bilde eg skulle ha i dag, det liknar veldig på det eg hadde i går,men litt har det skjedd. Eg har til dømes kl...