mandag, april 13, 2020

Dagbok 2020: 13.april

Klokka er no 17.30, temperaturen er + 3grader C. Snøen kom før eg la meg i går kveld, så det var inga overrasking i dag då eg såg ut. Er det noko eg ikkje likar så er det store snømengder midt i april-det er gale nok i november. No er det berre dumt å hisse seg opp over vêret  det er ingen ting eg kan gjere med det, men eg blir heilt passivisert av slikt. Eg hadde i mitt stille sinn tenkt at eg skulle ta ein biltur anten til Hovdevatnet, Rjåneset eller Volda i dag, men eg orka ikkje ein gong å tenke på å mòke tunet.Og ingen plog har pløgt oppe på vegen. Ikkje orka eg å gå tur heller i dette veret.  Då blir det stort sett å sitte inne og "sure seg".  Eg har tusen ting eg kunne ha gjort, men energien er lik null slike dagar. Eg kan no kalle det å vere vêr- sjuk.


Eg har sjølvsagt høyrt radio og strikka ferdig eit lestepar, eg har vore på data og eg har lese bok etc.etc. Alt det eg plar gjere, med unntak av å gå tur.
No når eg har vore i karantene, så har eg laga middag kvar dag, og eg har prøvd å bruke opp litt av lagera mine i diverse frysarar. Når Marit og eg handlar på Spar finn vi ofte gode tilbod, og eg kjøper for å ha noko i bakhand. Når eg då sjeldan og aldri lagar middag når eg er åleine, veks lageret. I dag tok eg opp ein pizza som eg hadde kjøpt på tilbod. Eg las oppskrifta før eg sette den inn i steikomnen, så eg hadde rett temperatur. Eg gjekk og la eit par kabalar mens den steikte-det burde eg kanskje ikkje ha gjort? Den vart nemleg meir enn nok steikt, så den var både svart og hard på undersida. Eg åt det som var oppå, og så fekk skjora botnen. Det vart ikkje noko festmåltid - det hadde det ikkje blitt uansett. Men eg fekk den no vekk frå frysaren.
Eg har eit par vaksne lestar som er nesten ferdige, men eg manglar litt garn. Eg har ei stor plastkasse med garnrestar, fint sortert og ordna, men eg kjem aldri til å bruke alt det garnet. Eg lurte på om det er nokon som kan bruke det - eg tenkjer på diverse institusjonar som kanskje driv med ymse formingsaktivitetar. Eg reknar med at det fleste som strikkar sjølve har garnrestar nok.
No ser det ut som det har tenkt å lette opp litt ute-gjev det var så vel..! I morgon er det i alle fall kvardag, men det blir vel ikkje så mykje annleis for meg, så lenge eg ikkje får styre på ute. Skal no kjøpe gjødsel til plenane mine såpass eg har noko gras å klippe på i år også.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...