søndag, januar 26, 2020

Dagbok 2020: 26.januar

Klokka er no 19.53, temperaturen på trappa er + 8 grader C og det er opplett. På føremiddagen såg eg sola i stova for første gong i år-rettnok gjennom eit skylag.
Sist natt sov eg godt og lenge, hadde ikkje noko å syte for når bad-golvet var blitt varmt igjen. Eg blir litt for mykje stressa når det skjer ting eg ikkje kan ordne opp med sjølv. Eg kavar meg opp i staden for å tenke logist. Det må eg slutte med. 
Frå 11-12 i dag høyrde eg radio. Det var Byfuglien si "avskjedspreike" frå Nidarosdomen. Den dama likar eg, og eg tenkte på det at kyrkja har blitt opnare og mindre dømmande etter at kvinnene fekk meir "makt". Eg sat sjølvsagt og strikka, til tross for at eg var heilt gåen i armane av å strikke i går kveld. Då var eg så ivrig at eg strikka og tok opp att fleire gonger, men no er eg på rett spor. Og strikketøyet ligg der og fristar meg heile tida. Eg har ei bok som fristar også, men den kan eg ikkje kombinere med TV.
Rakk også å legge i hop ein klesvask, stryke litt, vatne plantane og jobbe litt med spansken, før eg tok ein tut på "Vernet" i 16-tida. Fekk ikkje tatt bilde i dag, for mobilen var utladda.
Då eg kom heim att ein liten time seinare, laga eg meg middag og åt, pluss at eg kokte kaffi for at eg ikkje skulle bli så trøtt. Ein bitteliten "spansktime" vart det også. Sette meg inn i godstolen og sovna tvert. Mellom klokka 4 og 5 på ettermiddagen kan eg sovne ståande eller framfor datamaskina. Så fekk eg lese litt i boka mi før det vart tid for dagsnytt.
No blir det å benke seg framfor TV resten av kvelden, med eller utan strikketøy.
Marit er på Eid i dag, ho skulle sjå balletten der barnebarnet er med.
I morgon skal eg ikkje på noko, som eg veit om enda.Tysdag er det trening, onsdag er det spansk, og så kan det hende eg reiser til Volda på ettermiddagen og høyrer på Jan Davidsen. Eg har ei eg kan haike med.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...