torsdag, oktober 31, 2019

Dagbok 2019: 31.oktober

Klokka er17.00, det  er kveld  på ein måte. Det har vore overskya og litt regn i dag også, men ikkje slik som i går.
Eg har vore veldig lat i dag, har mange oppgåver på vent, men greidde ikkje å bestemme meg for kva eg skulle gjere. I går kveld fann eg på noko lurt; eg kunne ta to sovetablettar i staden for ein, så fekk eg kanskje sove godt ei natt til ei forandring. Jau då, eg sov ganske godt til klokka var bortimot 8. Men det eg ikkje hadde rekna med var at eg blei trøtt heile føremiddagen og vel så det, så eg trur ikkje eg gjer det om att. Eg hadde ingen planar for dagen, og då går det meste opp i tull. Eg saga litt "ved"-dvs. diverse rusk og rask av material og saker og ting som ikkje blir brukt meir-men eg må passe på armen min. Det er bra irriterande å ikkje kunne gjere alt ein vil! Fyrte godt i omnen så temperaturen vart behagelig . 
Etter ei stund fann eg på å gå ned i Olavsgata med nokre papir til ei venninne, så fekk eg ein liten tur også. Dama var ikkje heime, så eg hengde berre i frå meg nettet på døra.
Til middag i dag hadde eg salat. Eg kjøper av og til heile salatmåltid pakka i plast. Det er tre sortar: Kylling, Ost og skinke og Taco. I dag vart det Taco, men det er ikkje den eg likar best akkurat, så det blir eit anna val neste gong.
Både før og etter middag sat eg og strikka og såg TV, det var eit program eg hadde tatt opp og begynte å sjå i går kveld. Det tok si tid i dag også for eg fekk ein telefon midt i.
I fjor regna det heile august, september og oktober, men så vart det fint i november. Vi har hatt betre vêr i år, men eg treng nokre finevêrsdagar for å få rydda litt opp i hagen. Heilt utruleg for meg at vi er ferdige med oktober; samme kor lite som skjer, så går tida fort.
I dag er det akkurat 60 år sidan Nils og eg forlova oss. Det året var eg lærar på Karstad skule i Solheimsdalen. Næraste tettstad var Førde, men det var ikkje veg dit, så skulle vi til Førde eller Naustdal, var det melkebåten eller skyss med motorbåt. No går vegen frå Førde til Askvoll rett forbi Øygarden der eg budde. Nils og eg var der for ikkje så mange år sidan og friska opp gamle minne.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 29.april

 Klokka er no 18.30, temperaturen ute er + 11 grader, det er mest overskya, men opplett og solstreif. I dag har Rasmus og eg vore heime ålei...