søndag, september 22, 2019

Dagbok 2019: 22.september

Dette er oppe på Fonnvernet.


Dette er Turvegen som går parallelt med Fonnvernet. Det er ein djup "avgrunn" mellom dei to vegane.

Klokka er no 17.50. Temperaturen er + 18 grader og vi har hatt ein fantastisk fin dag. Heilt utruleg kor vêret kan skifte frå ein dag til ein annan. 
I dag hadde eg tenkt meg fram på gravplassen og sjå kor der såg ut, men Marit kunne ikkje fare i dag, så eg utsette det til i morgon. Vi plar ofte fare i lag, synest det er greitt. 
Eg rusla litt i hagen på føremiddagen, fann nokre Victoriaplommer som var gode, der var fleire enn eg trudde. 
Men så ville eg gå tur på Fonnvernet, det har eg tenkt på lenge, men eg har oppfatta det som om vegane er stengde. Eg såg at der var mykje folk i dag, så då måtte det vere mulig for meg også å gå der. Fekk litt orientering frå naboen, så i dag brydde eg meg ikkje om fysiske hinder, men gjekk rett forbi. 
Det er brei fin veg når ein kjem opp, men høgdeskrekken min slo inn likevel, berre ved TANKEN på kor høgt vernet var.Eg heldt meg godt i indre bane og såg ikkje altfor mykje på utsikta. 
Brått kom der ein mann opp på sida mi, og tiltalte meg namn. Og kven er du? sa eg ,eg hadde solbriller på meg og såg rett på sola og såg ikkje han. Han presenterte seg som Paul, og så gjekk vi vidare i lag og prata. Vi skilde lag ved enden på vegen, han gjekk nedover på vegen som går nedover langs Fonnvernet.Eg gjekk oppover og inn på Turvegen som går nedover parallelt med Fonnvernet. Ein går liksom rundt "Avgrunnen". Ein kan også velje å gå nokre få steg og komme ned på Storebakken. Eg skriv så detaljert, fordi eg veit at mange i familien og diverse andre har lyst å gå turen. 
Nedst i Turvegen trefte eg ho som åtte heile området før ho selde til kommunen. Turen slutta på brua over elva, då hadde eg går ei runde og var tilbake der eg starta. Det er ein veldig lett tur som høver for folk som har diverse plager når dei skal gå.
Då eg kom heim tok eg meg litt mat og drikke, og så hengde eg opp ein klesvask før eg la meg ut på solsenga med lydbok. Eg har ei lydbok eg må lese ferdig før eg startar opp med Storytell på mobilen.
Det skal visst bli fleire fine dagar, så eg håper på å få rydda opp i hagen før hausten kjem for alvor.Trea står enno med fullt, grønt lauv. Spekulerer på om eg må klippe plenane ein gong til før vinteren.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...