lørdag, september 14, 2019

Dagbok 2019: 13.-14.september.

Klokka er no 10.05 og temperaturen ute er + 10 grader. Det er søkkande vått, men opplett og det ser ut til at det kan bli ein bra dag. 
Klokka 2.45 natt til i går vakna eg av det verste tore-skrallet eg har høyrt i heile mitt liv. Eg vakna ikkje av nyttårsorkanen, men denne gongen  var verre. Det første eg tenkjer på når det er torevêr  er datamaskina. Så eg var snar fram or senga og  fekk slått av nettverket. Då eg la meg igjen kom det ei stemme frå alarmsentralen på nattbordet som eg ikkje forstod, så eg måtte sjekke hovudstasjonen i stova. Forstod ikkje heller, men det eg forstod var at komfyrklokka stod og blinka-då har det vore straumbrot.Og  det varte ikkje mange minutta før straumen for igjen, halve Ørsta vart svart, dvs. vår halvdel.  
Morgonen etter vart eg liggande ei stund før eg stod opp. Ikkje hadde eg sytt for å ha ved inne og ikkje kunne eg koke kaffi utan straum. Den elektriske klokka på nattbordet virka sjølvsagt ikkje, men eg hadde vore så lur at eg tok på meg armbandsuret. Men det såg eg ikkje i mørkret. For moro skuld tende eg sengelampen min-og då var der lys.
Eg fekk sette på varmepumpa, koke meg kaffi og sette på datamaskina-alt slik eg plar gjere. Men dessverre, datamaskina var ikkje samarbeidsvilleg. Ein gong for mange år sidan "miste" eg ein PC i torevêr, men då var den heilt kaputt. Den eg har no var ikkje kaputt, berre Internett mangla. Eg er ikkje på NETT-kort sagt, og har ikkje kome dit enno. TV-en som også er på nettet virkar.
Eg brukte mykje av fredagen til å prøve å fikse PC-en, men utan resultat. Kom meg på nett med mobilen, så eg hadde litt kontakt med omverda. 
Elles så fekk eg no vaska til helga, og etterkvart  shina med sjølv litt, til Marit og eg skulle på  "Afternoon tea" og kino. Vi sat på med Janne ned klokka 17.
Heile konseptet var selt , så det vart fullt av folk. Nokre hadde pynta seg veldig med hattar, smykke og fine klede. Nokre kom kvardagskledde. Marit og eg hadde pynta oss LITT. Vi hadde i alle fall perlekjede.
Det var ungdommar frå kokkelinja som hadde laga maten og serverte. Dei hadde nok studert på kva som skulle vere til eit slikt måltid, og det vart fantastisk, men kanskje mest for augo.
Jirij og dei andre på kulturhuset hadde dekka og pynta -det var som eit eventyr. Janne har lagt ut bilde på FB. Eg trefte folk eg kjenner, men som eg ikkje har sett på år og dag.
Så vart det film, og den var som forventa, med gamle kjenningar i kjent stil. Vi kosa oss ! Alle som har likt serien på TV bør gå og sjå fimen, de blir ikkje skuffa.
I dag er eg lykkeleg og glad fordi eg får til å bruke laptoppen, følte meg heilt avsondra i går då eg ikkje hadde Face book. Eg skal høyre med ein eg kjenner om han vil prøve å få PC-en på nett.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28. april

Klokka er no 22.10, teperaturen ute er + 10 graderC  og vi har hatt fin ver i dag. Den siste snøen som kom i fjella smelta sikkert i dag. Eg...