torsdag, september 12, 2019

Bok nr. 26 - 2019: Da Henrik Husten kom hjem


Om Da Henrik Husten kom hjem


Om hvordan lukkede epoker i et liv igjen kan åpne seg: Hver kveld går Frank Berg tur med bikkja, Betsi. Det er det siste han gjør før han går til ro, og de to tar alltid samme ruta, seint og etter at naboene i husbankvillaene har lagt seg. En kveld står det en dyr, ny, rød Toyota på den så vidt opplyste snuplassen i enden av gata. I bilen sitter en mann, sammenkrøket i forsetet. Bildøra åpner seg bak Frank, og et ansikt han ikke kjenner spør - Er det deg, Frank Berg? Sakte begynner det å demre ... Slik møtes de gamle naboguttene Frank Berg og Henrik Husten igjen etter at Henrik Husten forsvant. Hvordan samler de trådene igjen og får oversikt over tida som har gått? Og hvorfor kom han tilbake? Da Henrik på ny forsvinner, starter en ny reise i Franks liv. Han må gjøre opp regnskap både for sitt eget og barndomskameratens liv. Om forfatteren: Bård Nannestad (f. 1967) er oppvokst i Nittedal, og bor i dag i Arendal. Han arbeider som psykiatrisk sykepleier, og debuterer med Da Henrik Husten kom hjem.
…………………………………………………………………………………………………………………….
No har eg lese ei bok til av same forfattaren som den førre eg las. Bård Nannestad heiter han. Den eg no las er eigentleg debut-romanen hans. Den er ikkje så tjukk som  "Mannen som elsket livet"  berre 280 sider. Eg vil påstå at denne debutromanen er den beste av dei to. Bård Nannestad kan fortelje ei historie som engasjerer, utan altfor mange litterære krumspring, og det likar eg.
Det er mykje som er likt i dei to bøkene eg til no har lese av forfattaren. Begge begynner med to smågutar som er venner. Etter kvart går dei to ut i livet kvar for seg, for så å møtast att.
Eg likar slike "enkle" forteljingar om korleis livet kan arte seg , og vil sikkert lese meir av denne forfattaren om han kjem med fleire bøker.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...