tirsdag, juli 23, 2019

Dagbok 2019: 23.juli- første hundedag.




Klokka er no ca. 19.30, temperaturen er+ 22 grader, tidlegare i dag var den + 25  -utan sol. Det har vore ein sosial dag, og den har gått altfor fort.
Sette ikkje i gang noko storarbeid i dag, gjekk berre og smårydda litt-ute. Så vart det bestemt at Svein skulle komme og fikse bilen min. Eg hadde lite godsaker i huset, så eg slo i hop ei vaffelrøre, slik eg ofte gjer når eg får "plutselige" gjestar. Men før Bodil og Svein kom, dukka Audun opp, han skulle ut og fiske i lag med Håkon som kom litt etterpå.Dei har fiskesakene sine her.
Svein sette inn nye støtdemperar på bilen min, så tok eg ein prøverunde for å teste, og bankinga var vekk. Takk og pris for det. Vi hadde ein kaffipause midt i arbeidet.

Bodil var uheldig og dulta bort i eit plastnett som hang i garasjen, og ut aula det med kvepsar i alle variantar. Ho fekk eit stikk som vart behandla med eddik og allergitablett.  Ho lurte på korleis eg skulle få bukt med kvepsane, og eg svarte kjekt at eg skulle dynke dei med bensin og tenne på, det har eg ein gong for lenge sidan sett at nokon gjorde.
Då eg var att åleine, tok eg på meg regnjakke, hanskar og ein "hals" som eg drog opp over ansiktet, eg kunne sjå litt gjennom den. Så tok eg plastposen ned frå kroken og tømde den på marka. Kvepsane flaug til alle kantar, og tilbake låg kransen som eg hadde på grava til jul. I vår såg den like fin ut , så eg tok vare på den. Kvepsane hadde laga seg bol midt i ringen. Meir har eg ikkje gjort med saka-enno, men eg fekk litt støtte for eld-tanken då dei to karane kom att frå fisketur. 
Dei fekk i oppgåve å ete opp resten av vaflane, så då Ingeborg kom innom litt seinare var det berre tomme fat. No har eg tenkt meg ein liten tur på butikken og handle, slik at eg har litt mat i huset om fleire skulle dukke opp. No har eg bil igjen så eg kan få handle når eg vil. Takk til alle som har vore her i dag for at dei har gjort dagen sosial og hyggeleg for meg.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...