onsdag, juni 19, 2019

Dagbok 2019: 19.juni

Klokka er 18.15, temperaturen er + 22 grader C, og no er det opplett og fint ute. Vart litt skuffa i dag morgon fordi det var grått og kraftige regnbyger. Det harmonerte ikkje med planane mine, for eg hadde tenkt å halde fram med arbeidet ute. Gjorde eit forsøk på innearbeid, men det freista ikkje i dag.
Etter kvart vart veret såpass at det var ute verande så eg heldt fram med det eg hadde begynt på. Drog opp ugras og klipte litt her og der. Under altanten låg dei lengste fjølene frå den gamle veggen, det var ikkje plass i tilbygget, så tok eg og saga opp plankane i kortare bitar og fekk rydda dei vekk.
Etter middag begynte eg å luke vekk ugraset i singelen under altanen og så spylte eg med mykje vatn. Saka er den at alle kattane i nabolaget likar å gå på do der, særleg om vinteren og når det regnar. Kan ikkje seie at eg likar det, men det er ikkje hjelp i å seie det til kattane. No er der vel såpass vått at dei held seg vekke ei stund, trur eg. Reinska  vekk masse ugras også. 
Nokre blomkarsespirar som hadde sådd seg sjølv grov eg opp frå bedet nedanfor garasjen og planta i ei potte, så får det gå som det vil. 
Eg hadde lyst å klippe plen også, men kjende at eine kneet protesterte, så eg let det vere. Eg er i mitt ess når det er slikt vêr at eg kan vere ute heile dagen. Pratar med naboar som også er ute. Inne kan eg styre på når det blir haust og vinter. Ein blir aldri arbeidslaus når ein har hus og hage. I morgon blir det vel plenslått. 
I dag veit eg om to som har fødselsdag; den eine er Elin, systera til Bodil. Håper ho har ein fin dag. I morgon fyller Magrete, minstejenta, 51år men det blir inga feiring då, ho hadde nokre plikter på gang. Men som sagt, vi feirer alle junibarna under eitt og tek med Solveig som har fødselsdag 3.juli. Vi må vente til Margrete kjem heim frå Island.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...