mandag, juni 17, 2019

Dagbok 2019: 17.juni

Årets første klematis. Eg har tre ulike som veks i lag, denne, ein lyslavendelfarga og ein mørk lilla-blå. Denne plar vere den siste som kjem. Eg klipper dei ned kvar haust.

Hagen etter regnet, har ikkje klipt ferdig rundt jordbæråkeren.

Stemorsblomstane held seg godt, dei har stått på trappa sidan sist i mars.


Klokka er17.40, temperaturen er + 17 grader C, og det har nyss vore ei nokså kraftig regnbyge.
I dag tidleg var himmelen heilt klår og sola skein, noko som gjorde at eg stod opp litt før eg hadde tenkt.
Etter at eg hadde ete frokost, shina kjøkkenet etc. gjekk eg ut og begynte på eit nokså kjedeleg arbeid: å klippe kantar m.m. No har eg tre elektriske kantklipparar, ein gammal som er øydelagt, ein som eg kjøpte for eit par år sidan, som går på batteri og den nye som eg kjøpte for 14dagar sidan. Ingen av dei var brukbare i dag. Den gamle er skrota, den batteridrivne har eg ikkje plastknivar til, og den nye er tom for sen. Håkon hadde på ny sen då han var her, men den varte i 5 minutt, det er noko eg ikkje forstår men den patenten, trur eg må nedpå Clas og høyre korleis eg skal fikse den.
Nok om det, eg utstyrte meg med vanleg kjøkkensaks for klipping av gras, rundt alt som ikkje klipparen kjem nær. Eg klipte og klipte i 2-3 timar, då var eg rimeleg lei! Vondt i armen hadde eg også. Eg gjekk inn, åt, og tok eit lite spanskkurs før eg gjekk ut att. Då tok eg klipparen og klipte heile skråninga etter kvart. Reiv opp noko ugras her og der i små pausar, men der skulle ha vore klipt med saks både her og der. Eg har ei halvfull trillebår med skvallerkål, men eg får den nok full før eg er ferdig
Men i dag måtte eg spyle klipparen. Mens Nils bestemte vart klipparen spylt etter bruk KVAR gong den var i bruk, og det har eg halde fram med, men ikkje i år. Derfor var det eit stivna lag av mold og gras rundt kniven. Eg har ikkje  høgtrykks-spylar,  noko eg ofte har ønskt meg, men eigentleg ikkje treng eller har plass til. Så det vart hageslangen og diverse reiskapar som til dømes oppvaskkost og kniv. Heilt rein vart den ikkje, men heretter skal det spylast ofte!  Det er no fjerde året eg er hageansvarleg og eg likar eigentleg veldig godt å styre på ute, men eg synest eg er mindre flink i år enn åra før; det må vere alderen!
Høgre skuldra mi er ikkje heilt god, det har ho ikkje vore sidan eg datt her i vår, og betre blir den ikkje av å drage i startsnora til klipparen. No har eg for sikkerheits skuld tatt på meg ei tjukk ulljakke, eg har veldig tru på ull mot smerter. Skal ikkje strikke i kveld, for kofta er ferdig strikka, men ikkje montert. Eg sette på TV-en i 17-tida, det skjer ikkje ofte at den er på før kl.19-og knapt nok då.
No ser det ut til at det skal skine opp, men meir klipping blir det ikkje i dag.
I morgon klokka 10 skal Marit og eg på trening, håper armen/ skuldra er betre då. Så skal vi kanskje handle litt etterpå. 
Fleire planar har eg ikkje for denne veka, men det dukkar vel opp eit kvart. No skin sola litt og eg ser på epletreet frå vinduet her. DET skulle i alle fall ha vor klipt ! Men der når eg ikkje opp; har nokre thujaer som skulle ha vore stussa også-det er berre å klippe-klippe klippe !

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...