tirsdag, mars 12, 2019

Dagbok 2019: 12.mars


Klokka er 21.10, temperaturen er + 3 grader, det regnar og er litt kjedelig vêr-men det må vel til for å få bort snøen.
I dag skulle eg ikkje strikke! For første gong på tre veker. OK, då måtte eg finne noko anna nyttig å gjere-det var nok å ta av. Eg tok fram strykebrettet og strauk nokre plagg eg hadde liggande. Så tok eg meg på tak, tok ned dei kvite "vintergardinene" på stova, og begynte å stryke "sommar- gardinene", seks lange lengder. Eg vaska dei sist haust, for første gong, tidlegare har eg levert dei på rensing. Eg vaska dei i maskina, og tørka dei i trommelen. Eg var spent på korleis det skulle gå, men dei var så fine at eg kunne ha hengt dei rett opp. Men i dag, etter overvintringa, måtte dei få litt stryk. Det vart ein del arbeid, og eg kjende det var uvant å gjere noko fysisk. Men resultatet vart bra.
Elles vart det ikkje gjort så mykje. Litt "kotorarbeid"-og så dusjing og pynting før vi skulle på FEST.
Det var ikkje så mykje folk som det plar vere på festane som Rotary byr inn til. Eg kjenner mange av vertane, og no tek alderen over der også, trur vertane var på alder med oss pensjonistar no. Trefte mange eg kjende.  Det var to eldre karar som song til oss, elles var det maten og loddsalet som var underhaldninga. Sist Marit og eg var i lag på fest, vann alle ved bordet ein eller fleire gjenstandar, alle med unntak av Marit. Ho var redd set skulle bli slik i dag også-og det blei det. Vi var berre fire ved bordet og tre av oss vann. Eg vann ein pakke med papir på, så eg såg ikkje gevinsten før eg kom heim. Det blir vel påskepynt i år?
Even køyrde oss ned, men vi hadde ikkje skyss heim. Eg spurde Magnar, bror til Helge Lid , og han frakta oss heim. Han har no køyrt meg heim eit par gonger før. Han er nestleiar i pensjonistlaget,
Vi fekk veldig mykje god mat på festen, masse fine og gode smørbrød, og etterpå fekk vi bløtkaker, "Verdens beste" , pavlova, etc.etc.  Eg åt for mykje, som vanleg.
Eg prata med mange kjende som eg ikkje har sett på ei stund, så det vart ein hyggeleg kveld. I morgon er det SPANSK 11-13.30-inkludert matpause.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 4.mai

Dette bildet er tatt i dag.  Klokka er no 17.23, temperaturen ute på trappa er + 22grader C, sola skin og det har ho gjort i heile dag. Kjem...