tirsdag, november 20, 2018

Dagbok 2018: 20.november



Klokka er no 18.10. Temperaturen er minus 2 grader og det er klår himmel ute.
I dag morgon låg skodda sid slik ho har gjort i fleire dagar, men så braut sola gjennom, og det vart skikkeleg fint etter kvart. Men så vart det sjølvsagt også kaldare. Så i dag har eg fyrt godt, har brent opp ei heil stor rosebuske som eg saga ned i fjor, ikkje verdens beste ved, men den varmar i alle fall ei stund. Eg har sjølvsagt varmepumpe, men eg vil ha det SKIKKELEG varmt og då er ikkje det nok. At kjellarleilegheita står tom gjer også sitt til at eg treng å fyre meir enn elles. Leigebuaren min har ikkje flytta ut, men ho har vore i praksis på Vestnes heile hausten.
Bodil og Svein har ordna alt med bilkjøpet mitt, og i dag har eg sjølv forsikra den i Sparebank 1 -  på nettet. 
Kva har eg elles gjort i dag? Ikkje så mykje. Laga opp nokre kjøttkaker på føremiddagen av noko kjøttdeig eg hadde i kjøleskapet. Godt å ha litt mat på lur i tilfelle her kjem svoltne folk på besøk. Sjølv åt eg den sjølvkomponerte indiske retten min tredje dag på rad, men no er det heldigvis ikkje meir att. 
Og så fann eg ut at eg skulle pusse sølvtøy for det gjorde Marit i går. Eigentleg var det ikkje nødvendig for sølvet har lagt i tette posar sidan sist det var pussa. Her i huset likar vi stålbestikket best, så sølvet får stort sett ligge i fred. Ja, så måtte eg berre sage litt i dag også, men i dag skjedde det nede på plenen, hadde nokre fjøler ståande ute-no er dei i ein sekk. Prøvde meg med handsag på plommetreet, men det gjekk ikkje bra. Der må nok større krefter til.
Etter at eg hadde ete middag skulle eg slappe av litt, og så plutseleg er det mørkt. Mens det enno er dag. Eg tok å shina opp kjøkkenet om ikkje anna. Har mange jobbar på vent, men eg likar best å arbeide mens det er lyst.
I morgon skal eg bort til Marit U på føremiddagen i lag med andre "nabofruer"-det blir sikkert koseleg. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...