søndag, oktober 07, 2018

Dagbok 2018: 7.oktober

Klokka er 17.10, temperaturen er + 9 grader, det er ikkje særleg varmt, men vi har hatt fint vêr i dag og ein god del sol. Bilda som de ser var eg nettopp utpå altanen og knipsa, eitt mot vest, eitt av rekkverket og eitt mot aust. Det er same motiva som eg tek bilde av heile året, berre fargane endrar seg og no er haustfargane komne for å bli - i alle fall ei stund. Chatta litt med Rasmus på føremiddagen, han hadde leita på nettet og funne ein bil til meg -på Follestaddalen. Eg skreiv ein mail om at eg var interessert, men har ikkje høyrt noko enno. Det var på Finn.no, så eg veit ikkje korleis det funkar.


Sundagane plar det ikkje skje så mykje. Eg fyrte i omnen og sette meg til å strikke ferdig ein lest, og la opp og begynte å strikke på nummer to. Då kom eg på at dette ver rette dagen til å legge opp bukser og fann fram dei to eg hadde kjøpt fredag. Fann ei høveleg bukse å måle etter. Klipte av beina på den eine, men "spraglebuksa" var det berre å brette og sy, tenkte eg. Eg målte og klipte og sette i knappenåler og var klar til å sy, då Marit ringde på og spurde om eg ville vere med fram på gravplassen. Eg hadde ikkje ærend, men hadde lyst på ein tur, så klart eg vart med. Då vi var tilbake igjen vart vi ståande å prate med Solveig og Gudmund oppe på gata. 
Då eg kom inn att måtte eg ha meg litt mat før eg kunne sy. Eg la opp "spraglebuksa" først-men då eg tok den på meg var den enno for lang. Pytt!eg berre bretta den opp, det går bra. Den andre buksa er grå/brun så eg måtte fram med all sytråden min for å finne ein høveleg farge, men ingen ting matcha, så eg måtte berre utsette syinga. I staden tok eg og sorterte all sytråden min etter farge og hadde kvar farge for seg i små plastposar. Det har du meg! Brukar tida på slike teite prosjekt. Eg likar godt system og orden, men greier aldri å la vere å rote det til igjen. Det er ikkje noko som hastar med den buksa, men får ikkje brukt den nye kofta før eg har bukse som passar til.
Klokka er berre halv seks så det er vel for tidleg å benke seg framfor TV-en. Håper vêret held seg fint så snikkaren kan få gjort seg ferdig. Eg får ein bra ryddesjau eg også etterpå.

Ingen kommentarer: