tirsdag, september 25, 2018

Dagbok 2018: 25.september


Her skal vi ha ein fin ute-/sole-plass, når så langt kjem.

Klokka 17.00. Temperaturen er + 10 grader, og det har vore regnbyger i heile dag, meir og mindre samanhengande. Det vil ingen ende ta!
Eg er nettopp komen heim frå Ulsteinvik, der eg har vore på Haustkonferanse for Pensjonistforbundet.  Dei to "talarane " var frå Nord-Møre, og der har dei den dialekten eg har mest problem med av alle Norges dialektar. Men dei hadde i alle fall høgt nok på lyden, så eg er rimeleg sveitt i øyra og tinnitusen står på for fullt- ikkje berre var dialekten og lydstyrken eit problem, men der var også eon veldig romklang. Viss de har høyrt Elg snakke så har de ein peikepinn. 
Men eg fekk no med meg det meste. Det dreia seg stort sett om eldrepolitikk, og det meste var kjent stoff. Kva vi jobbar med i pensjonistlaga rundt omkring, er heilt uinteressant for dei folka. Eli og eg var samde om at dette var saker som høvde betre for eldreråda og andre politikarar. 
Men det er kjekt å snakke med andre pensjonistar, som ein kanskje kjenner - eller ikkje kjenner. Sjølv hadde eg ein prat med Lidvar frå Hareid, ein fin gammal mann. Eg kan ikkje seie at eg kjenner han, men han kjenner i alle fall Solveig sin familie. Han var nabo med Øystein sine foreldre. Og så snakka eg med ein som heitte Grimstad, som kjende Solveig. Han hadde vore lærar på Hareid. 
Vi fekk god lunsj; lammesteik med tilbehør, og karamellpudding. Samme menyen som då Nils og eg var der for mange år sidan. Men den gongen var frammøtet fire gonger så stort som i dag.
Eg snakka litt med snikkaren før eg for i dag tidleg. Han var i tvil om han fekk gjort noko i dag, på grunn av vêret, og eg trur han gav seg på det. Han skulle lime noko og då måtte han ha opphaldsvêr. Han snakka om å ta ein lite ferie , han skulle besøke slekta. Så no lettar det vel opp. ………….
Eg har kveikt i omnen på stova, og så må eg slappe av litt, slik at det stilnar i øyret mitt. Det var no kjekt å få vere ute og flakse litt-trass alt.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...