torsdag, august 09, 2018

Dagbok 2018: 9.august


Klokka er ca.21.30, vêret er lettskya og fint, men det er tydeleg at det har vore regnbyger mens eg var borte.
I dag har eg hatt ein fantastisk dag; Margrete og eg har vore på tur til Eid, og der vart vi verande både vel og lenge. Marit køyrde meg ned til bussen, så var det buss til Volda og ferje til Folkestad ,der Margrete venta. Vi var så vidt oppom huset til Margrete før vi køyrde til Eid. Første stopp var kyrkjegarden, vi ville sjå korleis gravene såg ut før vi kjøpte noko. Det blei ein liten runde på kyrkjegarden, der det var mange kjende namn på gravene. Så var vi ein tur på AMFI på Eid, og der såg vi utruleg mykje fine klede. Det var mykje eg kunne ha tenkt meg, men stålsette meg og tenkte på kleskapet heime. Margrete her meir bruk for klede enn eg, så det kan vere ho tek seg ein tur til. Vi var innom Hildenes gartneri og kjøpte to lyngplantar på gravene, og ein solbærbusk til meg. Der er så mykje fint på den butikken-ikkje berre blomster, men all slags "stæsj".
Bodil hadde sendt meg ein e-post som eg ikkje hadde lese, men vi hadde i alle høve tenkt oss opp på Hildegard. Vi vart vel mottekne der. Bodil hadde laga brennsnut, eller betasuppe som vi kallar det, og etter kvart dukka begge døtrene opp i tillegg til Elin ,systera til Bodil. Det er ho som er meister for den fine løparen på bildet. Den ser litt "knørva" ut, fordi den har lagt tett saman - pakka. Elin er veldig flink med all slags handarbeid og driv mykje med quilting. No fekk eg endeleg ein fargeklatt i stova, eg har sakna det. Dei to dørene strikka. Men alle åt og vart mette, og etterpå fekk vi kake og kaffi. Det vart mykje prat, både om slekt og anna. Vi hadde det veldig kjekt. For meg som ikkje har vore på Eid på tre år, var det mykje nytt å sjå, så eg må nok ha meg fleire turar. På heimvegen var vi opp att på gravene. 
Vi køyrde heim over Grodås, og eg blei frakta til døra heime. Eg har mange å takke for denne fine dagen. Så takk til alle! "Ingen nevnt, ingen glemt", som det heiter.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...