onsdag, august 22, 2018

Bok nr.27 - 2018: Sikre tegn på din død



En pasient forsvinner på Akershus universitetssykehus. Samme natt blir han funnet i et kott i kjelleren, med strupen skåret over. Da tidligere rettsmedisiner Jennifer Plåterud blir tilkalt for å undersøke liket, vet hun ingenting om hvor tett involvert hun selv er i drapet. I det ubarmhjertige sommerlyset blir hun tvunget til å se sammenhenger hun helst vil lukke øynene for. En psykologisk lukket rom/sykehus-krim befolket av Torkil Damhaugs univers av karakterer fra Romerriks-traktene. 
……………………………………………………………
Då har eg fått lese ut denne boka etter diverse problem med ripping etc.
Det er ein kriminalroman, men ikkje av det mest lettbeinte slaget. Det er rett og slett ei god bok. Godt skriven er den også-det einaste eg vil sette fingeren på når det gjeld språket er at dei framleis "ryggar bakover"-unnskyld meg, men finst det nokon som ryggar framover?
Etter at eg hadde lese ei stund reagerte eg på at boka var særdeles bra til å vere krim - og då eg såg på framsida, såg eg at den har fått Rivertonprisen. Det boka handlar om kunne faktisk ha skjedd i røynda.
Eg likar svært godt opplesaren Håkon Strøm. Han les roleg og tydeleg og utan for mange "effektar" som roping, synging etc.
Eg vil anbefale denne boka.  


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...