torsdag, juli 19, 2018

Bok nr. 22-2018: Stolpesnø.


"Stolpesnø - kriminalroman" av Marit Reiersgård

Det er 25. januar, det snør tett. Brøytebilen dundrer langs de smale veiene i Lier utenfor Drammen. Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte. I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser.Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket?Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen begynner det vanskelige arbeidet med å avhøre mennesker på et lite tettsted. Alle kjenner hverandre, alle vet noe. Og alle ønsker noe mer for livene sine.
…………………………………………………………………………
Denne boka har eg lese på papir, det var gjort på to dagar. Med andre ord så les ein fortare på papir enn på lydbok. Aberet er berre at ein får ikkje gjort noko anna på samme tid, som t.d. å strikke og så blir augo trøytte etter kvart. Hadde ikkje tenkt å stresse, men då det nærma seg slutten kunne eg ikkje legge boka bort. Det var Margrete som kom med tre bøker av denne forfattaren, og no skal eg lese dei fortløpande. Det er ein fordel, så slepp eg å sette meg inn i eit heilt nytt persongalleri for kvar bok. Boka var god, ikkje typisk krim med heltar og skurkar, men vanlege menneske som feilar.
Viss ein likar bøkene til Karin Fossum så er desse i samme sjangeren. Boka har fått terningkast 5 og det fortener den.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...