torsdag, juli 12, 2018

Dagbok 2018: 12.juli

Klokka er 21.20, temperaturen er +15 grader C. I dag har det vore sid skodde heile dagen - og ikkje sol i det heile tatt. Eg vakna tidleg, det gjorde ikkje dei andre.
Rasmus ville at vi skalle fare bort på bilbutikken tidleg på dag. Vi ville vite kva bilen min var verd og om det var råd å få seg ein mindre bil, helst med automatgir til ein rimeleg pris. Bruktbilar som svarte til forventningane hadde dei ikkje, og den Nissanmodellen som er mindre enn vår, var 4 cm smalare og berre nokre få cm kortare. Og kosta dobbelt så mykje som det vi ville fått for vår bil. Bilforhandlaren rådde meg til å behalde bilen eg har , så lenge, men viss han fekk inn ein bruktbil som svarte til krava mine, skulle han ringe. Vi får sjå kva det blir til.
Så var vi inn på Amfi og kjøpte ei gardintrapp og ei sag på Clas. Mat handla vi på Bunnpris i dag.
Ikkje lenge etter at vi var komne heim att kom Solveig og Øystein i kvar sin bil, den eine var min, så no er den heime att. Nokon køyretur har det ikkje blitt i dag...….
Etter at vi hadde drukke kaffi i lag med Solveig og Øystein, vart det action. Wenche sette i gang å grave opp den granrota mi som stod att frå i fjor. Rasmus hjelpte til med spett og spade, og jammen fekk den opp på relativt kort tid. Draumen min var å få tømt den gamle komposten i den raude kassa ned i holet, og det greidde dei også. Men mi velsigning saga og slo Rasmus sund hagemøblane og kompostkassa, Wenche og eg rydda opp det grøvste, men noko må vente litt, for eg skal levere det som boss, litt etter litt.
Til slutt starta eg klipparen og for over plenen og tok opp rusk og rask, men først raka vi.
Så vart det middag med ovnsteikt kylling og ris. Rimeleg lettvint.
Det har vore ein veldig aktiv dag, men Wenche og Rasmus får gjort veldig mykje på kort tid. Eg er veldig fornøgd kvar gong noko "kjem på plass". Men hadde dette blitt gjort i vår, kunne eg ha sett poteter i "hola. No skal eg jamne til og så gras, slik at eg får litt meir å klippe på.






Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...