onsdag, april 25, 2018

Dagbok 2018: 25.april




Klokka er 19.20, temperaturen ute er + 9 grader C og det er opplett. No kjende eg brått at eg vart litt trøytt. Det vert aldri til at Rasmus og eg legg oss tidleg, eg meiner han må vere lik slekta mi -der er vi alle som eg veit om B-menneske. Då snakkar eg om Strømslekta. I går kveld vart klokka nesten halv 3 før vi var i seng, med vekkerklokka på 8. Eg vakna av meg sjølv kvart på. Rasmus og familien skulle rekke eitt eller anna i Oslo i dag, så dei måtte av garde klokka 10. Den blei 5 min. over. Eg fekk melding då dei var komne til Bismo, sidan har eg ikkje høyrt noko.
Så lenge eg var låk i foten fekk eg ikkje gjort mykje her i heimen, så kom gravferda og det som følgde med, då måtte eg bidra litt.
I dag då eg art her att åleine hadde eg nok å henge fingrane i, og det var godt. Eg har vaska, støvsuga, rydda , vaska klede, dvs. hengt opp osb. Klokka var halv sju før eg kom på at eg måtte ete. Då hadde eg flaks , for eg fann ein stor skalk av ei svinesteik i  kjøleskapet. Elles er der litt av kvart i frysaren; det var Rasmus som porsjonerte ut og fraus matrestar i går kveld. Han er så effektiv at det er som å ha både Pompel og Pilt i ein og samme person. Og så fin han alltid noko å reparere. I går ville han lære meg å file kjeda på motorsaga, men då måtte eg seie at eg hadde diverse eg måtte gjere før eg kunne begynne på det.
Eg trudde det var slutt på blomehelsingane når gravferda var over, men også i dag har eg fått nydelege bukettar pluss ein potteplante. Det siste var litt bra, for eg hadde liksom ikkje fleire vasar. Folk er berre heilt fantastiske, eg sjølv har aldri vore så flink å hugse på alle i slike høve. Der har eg eit "forbedringspotensiale."
I dag vart eg altså åleine heime, det har eg vore lenge, men så har eg vore ute på Heimen mange timar kvar dag, og der har eg ikkje vore åleine.
I dag har det vore fleire gravemaskiner og lastebilar i gata, det er oljeankar som skal gravast opp. Heldigvis har vi ikkje hatt oljefyring her i huset, så vi går klar.
No skal eg snart prøve å roe ned, og så må eg hugse å dusje før klokka 22 i kveld, for då tek dei vatnet.
Svigerdotter Wenche fyller år i dag, håper dei fann på noko kjekt på vegen til Oslo, så dei fekk markert dagen. Om 14 dagar fyller Vebjørn 12 år og 14 dagar deretter blir Eivind 16 år, dagen før dagen.
Det var så kjekt å ha dei her, og trist då dei for, men dei har lova å komme att til sommaren.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...