tirsdag, mars 27, 2018

Dagbok 2018: 27.mars




Klokka er 22.15, temperaturen ute er minus 2 grader og vêret har vore like fint i dag som i går- fint men med kald vind.
I natt sov eg relativt godt og vakna av at mobilen ringde. Eit langt nummer utan namn får meg alltid til å tenke det verste- men det var heldigvis berre ein seljar. Veldig festlig ! Eg gav han beskjed om at han "tok meg på senga" og at vi hadde påskeferie. No har eg reservert meg mot alt mulig, men så har eg handla me "Åshild" og han hadde fått kundelista derifrå for å ringe opp til alle. Det han skulle selje var eit telefonnummer ein kunne ringe til for å stoppe uttak i banken om ein vart fråstole Visakortet eller diverse anna. Så vart alt stoppa. Takk, det greier vi oss utan. Misser eg Visakortet ringer eg BANKEN.
Vi var seint i seng i går, og ingen var tidleg oppe i dag, men Rasmus og eg tok ein tur ut til Nils. Eg vart att på Heimen mens Rasmus og resten av gjengen for og handla.
Nils hadde fått mykje medisin i dag og var nokså desorientert. Dessutan var han trøytt og ville helst sove, så Rasmus kom og henta meg og køyrde meg heim før han heldt fram med shoppinga. Han kjøpte den maten han ville ha, og var bort med datamaskina mi, med den øydelagde CD-spelaren. Men det gjekk ikkje på sørvisen, så han kjøpte like godt ein laus CD-spelar som ligg oppå maskina og virkar mykje betre enn den som var i maskina, så no fekk eg endeleg rippa ferdig "Hengte hunder"-etter å ha prøvd tre meir og mindre defekte Walkmen.
Rasmus svinga opp med middag: Tikka Masala med ris til, og det var godt. Så vart det kaffi, is-og kake-restar. Får rydda litt i frysarane no.
Rasmus og eg var ut ein tur på Heimen i kveld også, men var der ikkje lenge. Der er travelt for Nils å konsentrere seg-og han er rimeleg forvirra innimellom, det var han ikkje i går, men i dag hadde han ete litt. Han hadde fått mykje medisin i dag, sa han. Det er kjekt for meg med liv og røre i huset, men det er heile tida ein som manglar her.
Gutane er veldig snille og kjekke, dei to yngste er veldig like. Eldstemann er meir som ein vaksen å rekne, og held seg litt for seg sjølv. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.april

 Klokka er no 23.30, temperaturen ute er + 4 grader C. Det har vore ein fin dag med sol og varme, så det gjer ikkje noko om det blir litt ka...