mandag, januar 22, 2018

Dagbok 2018: 22.januar



Klokka er22.05 og det er vel ein halv time sidan eg gjekk frå heimen. Turen heim på dette føret tek 23 min. Eg tek tida, så får eg meir fart på meg - og det gjer godt!

I dag venta eg halvvegs på ein mann frå hjelpemiddelsentralen, men han kom ikkje. Fordi eg venta kom eg ikkje i gang med noko skikkelig arbeid før det leid på. I dag begynte eg å vaske veggene på stova; så mange vegger vart det ikkje, men eg tok det kjedeligaste arbeidet først, nemleg vindus-veggen og veggen bak sofaen (bildet). Men først tok eg ned gardinene. Arbeidet er ikkje først og fremst vaskinga, men det å flytte på møblar, blomsterpotter, bilde m.m. Det er det som tek tid. Eg brukar å dele opp arbeidet med stove-vaskinga på to eller tre dagar. Som de ser er eg så gammaldags at eg har trekvit panel i stova. Og det VIL eg ha. Når eg vaskar veggene annakvart år med spesialsåpe, held dei seg lyse nok. Og eg kan spikre i dei så mykje eg berre vil-utan at det gjer noko.

Då eg hadde avslutta arbeidet, åt eg litt , kledde meg om og gjekk ut til Nils. Han sov då eg kom, og ei stund etter middag også, og han virka veldig slapp. Men då det leid på kom han i betre form, så vi kunne sjå TV i lag og eg hjelpte til med kveldsstellet.
Eg vart litt forundra då han fortalde at han hadde lese ut heile boka om "Den 12.mann" i går og i dag.

Han er slapp, og det er ikkje så mykje han kan gjere, men han slepp smerter.
Då eg kom opp i Starevegen merka eg at det fall noko kvitt frå himmelen, men det går vel over i regn etter kvart. Vegane er like isete enno, så eg brukar broddane mine.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...