mandag, januar 15, 2018

Dagbok 2018: 15.januar

Klokka er 22.05, temperaturen ute er + 4 grader C og det er litt vind. Noko av isen på gangvegane har smelta, men eg har brukt broddar i dag også.
Føremiddagen i dag for eg berre og sosa-hadde nesten skrive "som vanleg"- men i dag var det var fordi eg hadde tenkt meg ut på vandring litt tidlegare enn vanleg. Eg skulle innom "Malia" og så skulle eg på Amfi før eg skulle ut til Nils. Logistikken min tek litt tid. Eg må tenkje ut kva vegar eg skal gå, kor lang tid eg brukar, kva eg skal kjøpe etc. etc. Eg må ha rekna bra rett i dag, for eg kom til Nils akkurat når han skulle ete middag, slik eg plar.
Eg vurderte to alternative vegar til Malia, og valde sjølvsagt feil, så det vart ein lang tur. Ærendet var å kjøpe ein liten ende med asbestpakning til omnen. Eg trudde det var enkelt-men det var det ikkje. Dei måtte vite kva omnen heitte osb.-for mens eg trudde asbest var asbest og that`s it-kunne dei fortelle meg at breidda på desse pakningane var frå x-y mm. Ein av ekspeditørane prøvde å leite opp omnen på data, men vi fann den ikkje. Eg måtte ta bilde av omnen på mobil og komme att. 
Då eg fortalde Nils om alt dette visste han det meste på førehand - og omnen var ikkje kjøpt på "Malia", det var det kjellar-omnen som var. Dessutan trudde han vi hadde ein liten ende med asbest liggande.............
Ja, den fann eg på den staden ha sa med det samme eg kom heim i kveld.  Eg prøver å ikkje vere irritert fordi han ikkje informerte meg om alt dette i går når vi snakka om det. Nok om det, eg fekk ein lang tur og god mosjon. På Amfi handla eg diverse småting til meg sjølv, clementinar til Nils og salat frå salatdisken til meg sjølv. Den åt eg på Heimen.
Nils var veldig trøtt og slapp då eg kom i dag, så med det samme han hadde fått i seg middagen, sovna han og sov ein heil time. Eg slappa av i godstolen etter all mosjonen, og etterpå såg vi TV. Men han var framleis trøtt så eg gjekk heim litt før halv ti, då hadde eg hjelpt han med kveldsstellet først.
Eg ringde han etter eg kom heim og fortalde at eg hadde funne asbesten, så slepp han å tenkje meir på det.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...