torsdag, januar 11, 2018

Dagbok 2018: 11.januar

Klokka er 21.55, temperaturen + 3 grader, det er fint lettskya vêr og opplett. Har inntrykka av at det snart er berre her på Sunnmøre vi har fint og heilt normalt vêr. Til denne tid har vi hatt fint vinterver, og det er veldig bra for meg som fer og vandrar kvar einaste dag.
I kveld gjekk eg heim litt tidlegare enn vanleg, men når eg har vore hos Nils i 5 timar trur eg at han har fått nok. I dag var han i rimeleg bra form, så han var vaken det meste av tida, eg sov heller ikkje. I løpet av den tida eg er der får han to måltid; middag og kveldsmat. Eg får mat viss eg vil ha, men som regel takkar eg nei, vil heller ete heime. I dag hjelpte eg til så han fekk barbere seg, mellom anna.
No er det eine sjefs-sjukepleiaren som har overteke øyredryppinga, så vi håper det blir orden på hørselen.
Eg måtte ringe til Nils etter at eg var komen heim og fortelje kva Einar skriv på FB. Nils er veldig spent på korleis det går med han oppe i Alta og kva han jobbar med. Elles ringde Rolf i kveld, og det liva opp med ein prat med broren. Nils har alltid vore meir interessert i "folk" enn eg, så han likar å høyre om alt som skjer. Eg er meir slik at eg går i mi eiga boble, eller har ei bok på øyret.
I dag dreiv eg med litt husarbeid f.m. klesvask m.a. Men så fann eg ut at det var ein passande dag for vedkløyving. Garasjen er tom, det var ikkje kaldt, og eg mangla opptenningsved. Lurte litt på korleis eg skulle frakte ved-sekkene når eg ikkje kunne bruke trillebåra. Men kva kan ein bruke snø-mòkebrett til ? Det gjekk heilt fint-og no slepp eg å streve med å få fyr i omnen. Brukar sjølvsagt varmepumpa, men når det er skikkeleg kaldt må ein fyre med ved.
Då eg gjekk ned til Nils i dag tok eg ein omveg om Kiwi og kjøpte nokre nye roser, slik at eg kunne kassere den visne buketten med godt samvit. Eg har alltid lyst å kjøpe noko å ha med meg, men det er ikkje mykje han vil ha. I dag kjøpte eg druer og det var populært,  han kan ikkje ete for mykje av den sorten på grunn av diabetes,men  litt må han no få lov å smake. 
No skal eg legge i hop ein klesvask, og så må eg vel ete litt. Matstellet mitt er sånn passelig.....men om kvelden smakar maten best. Eg har rikeleg mat i huset-innkjøpt før jul!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...