mandag, desember 18, 2017

Dagbok 2017: 18.desember


Klokka er 22.30, utetemperaturen er + 3 grader C og i dag har det regna litt. Snøen og isen smeltar og julestemninga forsvann som dogg for sola. No vil eg håpe at all snø og is på vegane smeltar før vi får neste porsjonen med vinter.
Det er ca. 1/2 time sidan eg kom att frå Ørstaheimen, det er ein frisk liten tur og gå ned og opp att.
Snakka med Nils i telefonen før middag, han var ikkje i storform, det er han sjeldan, men kjem seg litt utover dagen.
I dag ringde Eirik og ville besøke han, så eg gjekk nedover litt tidlegare enn vanleg. Eirik går på folkehøgskule i Melhus sør for Trondheim, og er heime på julefrie. Då eg kom ned på heimen hadde Nils besøk av ein mann, som stod på farten til å gå. Ei stund etter kom Eirik, og etter kvart kom også Solveig. Solveig og eg tok ein tur og handla, og eg fekk varene heim, før vi reiste ut att til Nils. Solveig skulle hente Olaug jr. som kom med flyet frå Bergen, der ho studerer til tannlege. I morgon kjem Audun, som framleis held til  i Oslo heim med bussen, og då er vel alle barnebarna komne til rette etter kvart.
Det blir sikkert ein del besøk både her og på heimen etter kvart.
I dag før middag var eg så trøytt, eg orka ingen ting. Eg sette meg til med lydbok og strikketøy og sovna der eg sat. Ikkje mange minuttane-men det hjelpte godt på forma. Eg fekk i alle fall rydda litt i julepynt og diverse anna. Det blir ei annleis jul for Nils og meg no når vi ikkje lenger bur i lag. Men vi skal kose oss så godt vi kan.

Bildet: Denne juleduken kjøpte eg i Volda. "GÅR det an å ha ein slik duk?" spurde eg venninna mi. "Ja, viss du ikkje har for mykje anna pynt," sa ho. Det har eg ikkje, og duken skal ligge på spisebordet, men ikkje når vi et.Den er i raudt og gull om de ikkje ser det.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...