tirsdag, oktober 24, 2017

Dagbok 2017: 24.oktober, FN-dagen

Ei av dei siste rosene denne sommaren.

Klokka er 18.30, utetemperaturen er + 10 grader og det er overskya, men opplett. Slik har det vore i heile dag. Dagen i dag har vore litt laber, ikkje mykje aktivitet på meg ein gong. Som vanleg stod eg opp før Nils, åt frokost og strauk nokre klede etc.Nils låg frampå sidan han var slapp og trøtt; eg synest han like godt kan ligge i senga som i stolen, han ligg best når han får strekke seg skikkeleg ut. Han fekk både medisin og mat på senga. Han vakna og sovna mange gonger. I 11-tida kom ein sjukepleiar og tok blodprøver, og då klokka var vel 13 fekk vi resultatet. Han har verken blodmangel eller infeksjon, så han er ikkje "sjuk" i den forstand.Det gjeld å få rette medisinane, til rett tid og i rett mengde slik at han kan bli litt kvikkare og få meir matlyst. Han har hatt dårlege periodar før også, men kome seg til att. Neste veke får vi truleg besøk av fastlegen og då får vi høyre kva han seier. Det er ikkje dramatikk i heimen, men eg likar dårleg at han et for lite.
Eg var ute ei lita stund, rydda litt, saga og klipte litt og grov rundt rota mi-skulle hatt ein minigravar, men eg kjenner ingen som har. Eg får nok gå laus med motorsaga- vi har ei lita elektrisk, og eg trur ikkje den er så farleg. Elles har eg vaska og hengt opp klede og stroke det eg tok inn i går. Litt strikking , bøting og festing av trådar har det vel også blitt, men mest har eg vore selskapsdame og pasientpassar. Det går godt an å ringe til Nils, han likar å prate i telefonen. Uansett så går dagane fort.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...