mandag, juli 17, 2017

Dagbok 2017: 17.juli

Klokka er 22.30, temperaturen er + 11 grader C og det har bøtta ned det meste av dagen. Men vi har hatt ein aktiv og innhaldsrik dag med mykje besøk, så vêret har ikkje vore så viktig. Rasmus fungerer no som vaktmeister og sjåfør. Han har fått fiksa litt av kvart i huset, han har handla, både åleine og i lag med meg
Eg har tatt med av matlaginga og husarbeidet elles. Nils er lei for at han ikkje kan gjere noko til gagns, men vi er glade for at han er så bra at vi kan ha han her heime i lag med oss.
I dag laga eg to rettar til middag; kvit bacalao til oss vaksne og pannekaker til gutane, rekna med at dei var skeptiske til bacalaoen, men dei vaksne likte den.
Margrete og tre av ungane kom til kaffi, så då var vi 11 til bords. "Til bords" var vel ikkje heilt rett, vi sat omkring der det var plass, og her såg ut som eit skikkelig rotereir då HBO 2 kom i 16-tida. Men vi hadde karamellpudding og sjokoladekake som Solveig hadde laga+ gulrotkaka mi. Brus og kaffi etter fritt val.Vi takkar Solveig for bidraget hennar.
Så må eg fortelle om nestenulykka som eg var borti. Rasmus og eg skulle ein snartur ned på Kiwi og kjøpe brus mellom anna. Eg plar aldri forlate heimen i Croxar, men ned på Kiwi i bil? Tja. Hadde ikkje før sett eine foten inn for døra før eg låg rett ut. Crox + våte golvflisar er ingen god match. Eg slo meg litt på hofta som er låk frå før, handleddet fekk også ein trøkk, men no er eg heilt fin. Kom meg på beina ved eiga hjelp gjorde eg også. Håper ikkje Rasmus vart altfor flau. Er det noko eg bør la vere akkurat no, så er det å skade meg.
Til kvelds har vi ete diverse restar pluss bollar frå Solveig. I morgon håper vi på betre vêr, og då må vi prøve å komme oss bort på VØR. Vi benyttar oss skamlaust av Rasmus mens vi har han her. Dei andre som er nærmare hjelper oss heile tida med eitt eller anna. I dag legg eg ut bilde av Nils og 6 barnebarn.( Dei ville ha meg med på bildet også, men eg blir berre deppa av å sjå meg sjølv ).
1 kommentar:

Hildegard sa...

Koseleg bilde av Nils og barnebarn.