lørdag, mai 20, 2017

Dagbok 2017: 20.mai.Klokka er 20.05, temperaturmålaren på baksida av huset viser + 24 grader C, og vi har hatt ein fin og varm dag. Sjølv har eg vore ute det meste av tida, jobba for det meste. Om eg begynte å  rekne opp alt eg har styrt med, er det fare for at det kunne høyrest ut som skryt. Men ting tek tid når ikkje alt verkar som det skal, og då blir ein tilsvarande frustrert.
Etter å ta tatt opp to bøtter med løvetannrøter, fann eg ut at eg ville klippe plenen utafor og nedanfor huset. Det gjekk heilt greitt med den elektriske klipparen, om lag til eg var halvferdig. Då streika klipparen. Naboen var på pletten med verktøy og greier og fekk reparert den, men så gav den opp igjen- og igjen. Det vart til at eg tok den elektriske kantklipparen og køyrde ned på muren, men den er heller ikkje uproblematisk, for brått kjem der ikkje meir sen.......Og så er det å skru opp og "reparere"-det greier eg heldigvis sjølv. Men eg måtte gi meg med alt utan å vere heilt ferdig. Å gi seg med halvgjort verk er ikkje min stil. Ny plenklipper skal kjøpast inn! Nils fabulerer om å reparere den bensinklipparen vi har.
Eirik kom for å skifte hjul på bilen. Trur de ikkje Nils hadde snike seg ut og køyrt fram bilen utan min "tillatelse". Eg likar ikkje at han finn på slikt. Men eg fekk lov å trille hjula ut av garasjen. Seinare trilla eg vinterhjula inn og på plass.
Nils vart etter kvart veldig sliten, men insisterte på å vere med Eirik ned for å sjekke lufta i dekka.
Då han kom opp att ville han berre legge seg nedpå, og middagen som eg hadde laga til fekk eg ete åleine. Men først måtte eg i dusjen ! Eger ikkje flink å kle meg fornuftig for hagearbeid, så eg blir skiten som ein gris når eg styrer på.
Nils la seg nedpå og han fekk medisinen han skulle ha. Så stod han opp att, fekk dusje, reine klede og nytt smerteplaster, så no ser han fotballkamp. Han har ikkje ete så mykje som han bør i dag, dessutan har han vore for "aktiv"- men eg truar han med at viss han ikkje er lydig og gjer som eg seier, må han ut att på Ørstaheimen. Han skulle ned på 10 mg prednisolon, men eg har bestemt at han skal ha 15 mg. Skal klarere det med legen på sikt.
Ser de buska som står i ei potte ved sidan av trappa? Den fekk vi av våre tre barn på gullbryllaupsdagen. Gullbusk heiter den, og er snart 5 år gammal. Eg har den inne i vaskekjellaren og vinteren.
No føler eg at det er helg slik som før i tida: arbeid, vask -og så er det helg! Håper alle får ei god helg anten eime eller på tur. Nyt dagane!

Ingen kommentarer: