mandag, desember 05, 2016

Dagbok 2016: 5.desember

Klokka er20.30, temperaturen + 2 grader C, og det har vore litt lettare vêr i dag, ikkje særleg mykje regn.
Vi brukar vanlegvis ikkje stå så tidleg opp, men i dag var vi oppe før 7, skulle ta 8-bussen til Åse; Nils hadde time klokka 10.00. Bussen går kvar time, så i dag var vi framme i god tid, kl.9.30.
Det var ikkje så mykje nytt å få høyre frå legen si side. Nils hadde sjølvsagt gått ned att i vekt, og det er ikkje bra. Ho er aller mest oppteken av at han skal legge på seg. Den veka han låg sjuk før han vart lagt inn på sjukehus sette han mykje tilbake. Det blir "kunstig" næring frå apoteket å stole på. Eg kan kjøpe den maten han vil, lage den til kan eg også, men ete den må han gjere sjølv. Og han har ikkje lyst på mat, så det blir tvangsforing.
Han skal stråle hofta komande onsdag, det blir med ei strålebehandling i første omgang, så kan dei ta fleire etter kvart som behovet er der. Han var på røntgen/CT og blei gjort klar i dag.
Nils har stort sett site i ein stol sidan han kom heim frå sjukehuset, så han var heilt utkøyrt då vi kom hem. Han la seg på datarommet og slappa av. Eg nytta høvet til å støvsuge stova og gangane. Etterpå åt vi diverse restar og drakk kaffi. Eg sovna med kaffikoppen i handa i godstolen etterpå, sov ikkje så veldig godt sist natt.
I morgon skal Nils ta blodprøver på legesenteret, onsdag er det Åse igjen, torsdag kjem ei dame som skal hjelpe med trening og fredag har han sin faste time hos fastlegen. Vi skal ikkje til Åse igjen før i januar. Det er travelt å vere sjuk.
Det luktar ikkje julebakst i huset, og ikkje så mykje anna minner om jul, heller, men det bryr vi oss mindre om. Vi har det for så vidt bra og tek dagane som dei kjem.
no kom Jørn på besøk med tre røyer han hadde fiska i Vatnevatnet.
I dag fyller dottera til Rolf 40 år. Eg har bore to barn til dåpen, den eine var Anne Merete, den andre var Einar.

2 kommentarer:

solveig sa...

Det vert ei tøff veke for dykk med mange legebesøk!

Besta sa...

Ja, det er no verst for pasienten!