torsdag, september 15, 2016

Bok nr. 62 - 2016: Belgravia

Belgravia av Julian Fellowes (Lydbok-CD)
«Belgravia» er en underholdningsroman av ypperste klasse fra forfatteren bak suksess-serien Downton Abbey. Bare et steinkast fra Buckingham Palace, innenfor de lukkete dørene til noen av Londons mest storslåtte hjem, herjer intriger og skandaler.

Belgravia begynner med et ball i Brussel kvelden før slaget ved Waterloo, og så forflytter vi oss til London i 1840-årene. Vi følger to familier i en tid med store sosiale omveltninger. Familien Trenchard representerer de nye pengene, mens familien Brockenhurst tilhører den tradisjonelle overklassen.

Innenfor denne historiske - og arkitektoniske - rammen utspiller det seg en gripende, spennende og intens historie med alle de elementene man kan ønske seg i en underholdningsroman: kjærlighet, svik, renkespill, gambling, sjalusi og lidenskap. Vi blir kjent med enkeltskjebner både upstairs og downstairs, samtidig som vi får et fascinerende innblikk i Londons byutvikling og historie.
............................................................................................
Eg hadde sikkert likt å sett denne boka-som ein serie på TV. Som lydbok blir det berre kjedelig og langdrygt. Men forfattaren gir oss sikkert eit godt bilde på korleis det sosiale livet arta seg i London på den tida. Dette er jo tida før Downton Abbey.

Ingen kommentarer: