tirsdag, august 30, 2016

Bok nr.58 - 2016: Storesøster


Storesøster av Gunnar Staalesen (Lydbok-CD)
«Storesøster» er en Staalesen-krim som fører oss tett på Varg Veum selv.

Den knapt tjue år gamle Emma dro til Bergen for å utdanne seg til sykepleier, men etter noen måneder tok hun farvel med dem hun delte leilighet med, uteble fra studiene og sluttet å svare på telefon eller sms-er. Politiet anser det ikke som en forsvinningssak verd å etterforske. Emmas gudmor, Norma, er bekymret, og reiser fra Haugesund for å be VargVeum om hjelp. Hun har også en annen grunn for å oppsøke ham: Norma Johanne Bakkevik er Veums eldre halvsøster. Hun ble bortadoptert som spedbarn, og de to har aldri møtthverandre før.

For Varg Veum blir jakten på å finne ut hva som har skjedd med Emma også en reise tilbake i tid. Etterforskningen avdekker halvt fortrengte ugjerninger og oppmagasinert hat, og førerVeum på sporet av et fellesskap som utfolder sin livsfarlige virksomhet i internettets dunkle anonymitet. Møtet med storesøsteren skal også komme til å vise Veum ukjente sider av hans egen forhistorie.

.....................................................................................
Eg må innrømme at Stålesen ikkje er blant favorittane mine. Synest denne boka til tider var ganske kjedelig. Og sjølv om alle samanlikningane (ikkje direkte metaforar) kan vere litt artige, blir det for mange av dei.
Det er likar best er miljøskildringane og det historiske stoffet.

Ingen kommentarer: