onsdag, juli 06, 2016

Bok nr.42 - 2016: Den engelske piken

Den engelske piken (lydbok) av Katherine Webb
Omtale fra forlaget
Vil den engelske piken som drar til eksotiske Muscat i 1958 noensinne finne veien hjem?

Året er 1958, og den nyutdannete arkeologen Joan Seabrook reiser fra England til den urgamle byen Muscat i Oman med forloveden Rory. I sin flukt fra smerten etter en personlig tragedie er Joan oppsatt på å dra til ørkenfortet Jabrin og grave opp skattene som skal være gjemt der.
Men Oman er et hemmelighetsfullt land herjet av voldelige omveltninger, og det skal vise seg å være umulig å få tillatelse til å utforske Jabrin. Joans trøst er at hun får møte sin heltinne fra barndommen, den oppdagelsesreisende Maude Vickery.
Møtet med den uvanlige og tilbakeholdne kvinnen endrer alt for Joan. Hun lar seg forføre av det spennende nye vennskapet, og begynner ikke før det er for sent å stille spørsmål ved sine egne handlinger. Da Joan skjønner at hun er blitt en brikke i et lumsk spill, må hun prøve å hindre begivenheter hun selv har satt i sving, før de får de frykteligste konsekvenser.
Vil piken som forlot England for å besøke dette vakre, men farlige landet, noensinne finne veien hjem?

................................................................................................
Her er eigentleg to "parallelle" historier i boka. Den eine frå 1909, den andre frå 1958. Boka skiftar mellom desse to historiene-som sjølvsagt går saman til slutt. (Så eg burde vel ikkje kalle dei parallelle.)
Dette kunne blitt ei god og spennande historie, om den ikkje hadde blitt skriven med rosa penn. Skrivestilen irriterer meg!

Ingen kommentarer: