mandag, mai 02, 2016

Bok nr.29 - 2016: Svenske gummistøvler


«Svenske gummistøvler» er en roman om kjærlighet og svik og om det å eldes. Det er en frittstående fortsettelse av Italienske sko.

En høstnatt våkner den pensjonerte legen, Fredrik Welin, av at huset hans brenner voldsomt. Han kommer seg ut i siste liten. Det eneste han rekker å få med seg, er to venstrestøvler.

Dagen etter er det kun aske igjen av hans elskede skjærgårdshus. For Fredrik blir den ulmende ruinen også et symbol på et forspilt liv som går mot slutten. Men da trer datteren Louise og journalisten Lisa Modin inn i livet hans og rister grunnsteinene i hans tilværelse.

På nyttårsaften brenner enda et hus i skjærgården ned, og alle høstens hendelser leder til en forklaring som Fredrik Welin aldri har kunnet forestille seg.

......................................................
Dette er eigentleg eit framhald av "Italienske sko", som eg las for mange år sidan, og likte.
Denne boka har eg brukt litt for lang tid på-med andre ord, det er ikkje ein page-turner. Sjølv om eg synest boka er litt keisam, kjenner eg meg att i mykje av tankegangen til den 70 år gamle mannen som er "jeg-person" i boka. Vil tru at boka passar best for eldre folk. Eg plar elles like godt Mankell sine bøker.

Ingen kommentarer: