mandag, april 25, 2016

Bok nr.28 - 2016: Der fire veier møtes.

         Der fire veier møtes - Tommi Kinnunen Turid Farbregd

Fra første linje i sin fenomenalt flotte debut griper finske Tommi Kinnunen leserne sine akkurat der hvor huden er tynnest ... Det er eminent godt gjort og befriende blottet for overfortolkninger eller unnskyldninger.
Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten Terningkast 6

I ei lita bygd i det nordlige Finland skiller den unge jordmora Maria seg ut og blir gjenstand for folkesnakk. Hun er selvstendig, forsørger seg selv, og får datteren Lahja utenfor ekteskap. Også datteren Lahja får et barn utenfor ekteskap. Der fire veier møtes er allerede en kritiker- og leserfavoritt i hjemlandet Finland, og også her i landet får boka flotte anmeldelser. Tommi Kinnunen er en nytt forfatternavn å merke seg. Les mer
......................................................................
Las siste resten av boka på senga mandags kvelden. Men akk! Siste sporet på siste plata mangla. Heldigvis har eg platene i hus enno, så i dag prøvde eg å rippe plata om att-men nei! siste sporet ville ikkje med.I ngen fare med meg, for eg har ein oppegåande Walkman, så eg fekk med meg slutten. Verre er det for Solveig. Men det må seiast at det ikkje var noko overraskane som skjedde dei siste par minutta.
Eg likte veldig godt å lese denne boka, ikkje minst fordi den var så annleis enn det eg vanlegvis les. Hendinga tek til i 1904- og sluttar rundt 1990. Det handlar om jordmora Maria og etterkomarane hennar, men det er inga kronologisk og samanhengande forteljing. Det er lausrivne forteljingar frå ulike år. Det blir litt innvikla å forklare, men les boka sjølv. De vil ikkje angre! Den har fått både terningkast 6 og 5. Eg er litt forsiktig og satsar på 5-aren.
Eg trur bestemt at eg kjem til å lese denne boka om att- trur eg vil få meir ut av den når eg ikkje er så oppteken med "Å sjå kor det går".

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg har begynt på boka. Heldt på å svime av av byrjinga... Vrt litt forvirra av tidsperspektivet. Heldigvis seier dei årstala.

Besta sa...

Eg skreiv opp årstala etter kvart.