søndag, mars 13, 2016

Dagbok 2016: 13.mars

Klokka er ca. 18.00, temperaturen er + 5 grader C og det regnar. Det er trist og grått etter alt det lyse fine vêret vi har hatt. Men det må vel regn til for å få has på all snøen? Nils er ute og spader i bardane for at det skal tine fortare, han brukar også hageslangen i tiningsprosjektet.
Eg merkar at det nærmar seg sommartid, for eg vaknar relativt tidleg om morgonen. 
I dag ville NIls at vi skulle prøve å gå ein tur i lag, og jammen greidde vi å halte ei runde rundt Storebakken, tidleg på føremiddagen. Og jammen var det bra lurt, for seinare kom regnet.
Eg hadde noko oksekjøtt att frå jul, og forrige sundag laga eg Toro jegergryte av halvparten. I dag vart det ein ny vri. Vi går ganske ofte på Kina-restaurant og då plar vi som regel kjøpe Biff chop suey. Den kunne eg vel lage sjølv? Eg fann ei oppskrift på nettet og kjøpte inn ingrediensane. Kjøttet skulle marinerast så eg la det like godt i marinade før vi gjekk tur. Men sidan det slett ikkje skulle ligge så lenge, blei det tidleg middag. 
Maten blei god, men smaka ikkje akkurat som den vi får på restauranten. Eg trur det hadde blitt betre med mindre oystersauce og meir soya. Mindre olje hadde også gjort seg. Eg håper eg hugsar det viss eg skal lage det oftare. Nils likte det godt-men han er ikkje særleg kresen. Ja, eg likte no maten eg også. Eg er veldig glad i sterk mat, men dessverre toler eg det ikkje så godt lenger, så det blir ikkje indisk med det første. Trur eg.
Etter at vi hadde kvilt litt og drukke kaffi, blei det sport på Nils, strikketøy og lydbok på meg. Men eg såg innspurten til Johannes Bø.
Naboane har kome att frå GC, men vi har ikkje snakka med dei enno.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.april

 Klokka er no 23.30, temperaturen ute er + 4 grader C. Det har vore ein fin dag med sol og varme, så det gjer ikkje noko om det blir litt ka...