tirsdag, mars 22, 2016

Bok nr. 20- 2016: Elleve dager i Berlin

Elleve dager i Berlin
Arne Murberg vil oppfylle farens siste ønske og drar i vei til Berlin. Hans veier krysses av en gal professor, en ung kvinne, en heksejakt og et par gule sko.
Arne Murberg er ingen nobelprisvinner. Men han er et godt menneske. Når den døende faren gir ham et oppdrag, gjør han sitt beste for å oppfylle farens siste ønske. Det er bare ett lite problem; oppdraget er i Berlin. Arne er ikke reisevant, og tysken hans kunne vært mye bedre. Han forbereder seg så godt han kan og gir seg i vei.
Vel fremme i den tyske hovedstaden tar han seg frem ved hjelp av et kart og høyere makter. Men hans veier krysses av både onde og gode krefter. En gal professor og en ung kvinne i en rullestol. Et par gule sko. Og en heksejakt.

«Elleve dager i Berlin» er tredje lydboken i Håkan Nessers storbytrilogi etter «Carmine Street» og «Himmel over London».
................................................................
Eg har lese alle dei tre bøkene i trilogien, men eg er litt i tvil om kva eg synest. Eg forstår liksom ikkje heilt konseptet.
Denne fortellinga er veldig enkel, og banal på ein måte - eller så er det noko eg ikkje har forstått.
Håkan Nesser er elles ein forfattar eg set stor pris på. Særleg likte eg godt Barbarossa-serien. Bøkene og Van Veteren er også bra. Men storbytrilogien får eg liksom ikkje taket på, eller omvendt.

Ingen kommentarer: