lørdag, februar 06, 2016

Dagbok 2016: 6.februar



Klokka er 15.30, temperaturen er + 3 grader C, det er skya, men sola er framme av og til. Utebilda er tatt for ein times tid sidan.
I dag skulle vi ein tur nedover, men først skulle eg lese ferdig boka mi, så det vart litt lenge for Nils å vente. Det var meir att enn eg trudde.
Eg tok med meg eit par bøker som Margrete ville lese - bort på Møbelringen til Eirik, så han kan levere dei vidare. Det sal der borte no,  særleg billeg er det ikkje, men der er så utruleg mykje fint. Nesten synd at ein har alt ein treng og vel så det.
I dag slapp eg å mòke på altanen, i dag var snøen borte-men det er lett å sjå kvar som har vore mòka før. Vi kjem vel til å spade vekk snøen på tilbygget også med tid og stunder. Nils samlar brødskalkar på butikkane og matar fuglane, dei takkar for maten med å legge att fugleskit på altanrekkverket. 
Vi må innom GJENBRUK og kike av og til, og det blir som regel til at eg kjøper noko lite for å "støtte misjonen". I dag vart dette kakefatet med heim. Synest det var litt fint, og tenkte Margrete kunne få det viss ho vil ha det. Eg har meir enn nok kakefat frå før. Betalte 70 kr for det-noko som borgar for kvalitet på den butikken. Det gedigne skrivebordet såg eg ikkje, men eg fann ein høg skuffeseksjon som eg kunne ha tenkt meg, men den var reservert.


Vi hadde sjølvsagt ærend på apoteket i dag også; trur vi brukar meir pengar på medisin enn på mat. Og så måtte vi handle på "lappane " på Coop. Som vanleg var der mykje folk å prate med i dag også, men vi sette oss ikkje til.
Før vi for nedover hadde eg kokt opp ei panne med risgraut og sett den i steikomnen, så då vi kom heim var grauten nesten ferdig. Vi åt den i Mummi-skålene våre, men først hadde vi spekemat og potetsalat.
No har Nils vore ut til kamerat Kjell og henta seg fisk. Kjell fiskar i lag med sonen sin for tida, Nils har ikkje fått vore utpå på lenge.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...