mandag, februar 08, 2016

Bok nr.10 - 2016: Åpne sår

Åpne sår av Gillian Flynn (Lydbok-CD)
Krimdebuten til Gillian Flynn, forfatteren bak «Flink pike».
Camille Preaker har bosatt seg i Chicago etter et lenge opphold på en psykiatrisk klinikk. Hun arbeider som journalist i en annenrangs avis mens hun forsøker å legge barndommen i Wind Gap bak seg. Men så blir to unge jenter funnet drept i hjembyen hennes, og Camille sendes tilbake for å dekke tragedien. Hun setter motvillig kursen hjemover til familiens herskapsvilla, hvor hun gjenforenes med sin mor og halvsøsteren Amma. Snart avdekker Camille nye spor i jakten på dobbeltmorderen, men hvorfor identifiserer hun seg så sterkt med de døde jentene? Det viser seg at Camille må gjenåpne gamle sår for å komme videre, og ikke minst for å overleve ...
«Åpne sår» er en mørk og åndeløst spennende reise inn under huden på Camille Preaker og hennes svært dysfunksjonelle familie. Romanen regnes som en av de sterkeste krimdebutene i USA på mange år, og innkasserte både en Edgar-nominasjon og to Dagger-priser.

................................................................................................................
Eg har lese berre ei bok av denne forfattaren før, nemleg "Flink pike", ei bok som somme elskar, andre hatar. Eg likte den. Om ikkje " Åpne sår" er fullt så bra, så har eg likt den også. Den handlar også om ganske "sjuke" folk. Eg var heile tida overtydd om at eg visste kven mordaren var, men vart likevel overraska då løysinga kom.
Boka er på berre 7 CD plater, og sidan Nils var på eit møte no i kveld, nytta eg høvet til å lese dei to siste. Opplesaren er flink, og det er ikkje mykje folk å halde orden på.
Eg må til mi unnskyldning seie at eg strikka flittig heile tida!

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg har begynt på Jeg er pilegrim. Byrjinga lovar godt!

Besta sa...

Boka er godt skriven og ganske interessant, etter mi meining.

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...