fredag, september 11, 2015

Bok nr.66 - 2015: Løgnen.


Omtale: Løgnen
Et helikopter er på vei for å hente fire mennesker som er værfaste på et fyr. Når de nærmer seg fyret ser de en kvinne sitte bøyd over en såret mann. Hun har en kniv i hånden, hun kikker opp mot helikopteret og hun skriker ...
Løgnen er nok en spennende roman fra Islands store krimforfatter Yrsa Sigur.ardóttir. Gradvis avdekker hun sannheten om hva som skjedde ute på fyret, samtidig som hun reflekterer over når man skal la noen leve, og når det er best å la et menneske man er glad i, dø.
 
..................................................................
Eg har likt å lese denne boka. Det er ikkje alltid like lett å forklare kvifor ein likar/ mislikar ei bok,denne var ganske enkel og lettfattelig og litt spennande.
Her er det tre parallelle historier, som på ein eller annan måte skal sameinast til slutt. Det er eit vanleg "triks" i kriminalromanar, men her går det lang tid før ein augnar samanhengen.Eg må innrømme at eg lurte sterkt på korleis forfattaren skulle vri seg ut av denne situasjonen. Men det greier ho- men ikkje før på siste plata. Alt blir forklart, og forklaringa heng i hop. Og så slenger ho på ein liten "cliffhanger" til slutt, såpass ein ser fram til neste bok. Denne boka har eg lese på solseng og med strikketøy, noko som gjekk svært så bra. Tyngre litteratur krev litt meir konsentrasjon.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...