mandag, juni 15, 2015

Bok nr. 46 - 2015: Vida og Miss Hazel


   Ny roman fra forfatteren av Helbredelsen, som hittil har solgt i 35.000 eksemplarer! 
I Delphi, Mississippi møtes de to unge mødrene Hazel og Vida - en hvit og rik, og en svart og fattig. De har bare to ting til felles: De har begge mistet et barn, og de kan ikke fordra hverandre. 
Etter den yngste sønnens død klarer ikke Hazel å holde grepet om livet sitt. Hun blir beordret i seng, tungt medisinert. Vida, som selv har mistet en sønn på tragisk vis, blir ansatt som hushjelp hos Hazel for å passe på at hun gjør som hun skal, og for å se etter huset og den eldste sønnen, Johnny, som går for lut og kaldt vann. 
Men etter hvert som de blir nødt til å tilbringe tid sammen, oppdager de to kvinnene at de kanskje har mer til felles enn de først hadde trodd. Sammen setter de i gang en bevegelse som skal snu opp ned på livet i femtitallets Delphi, i årene før borgerrettsbevegelsen vinner fram for alvor.

...................................................................
For nokre år sidan kom boka "Barnepiken"  (The help) ut Den vart snart veldig populær, og historia vart filma. Filmen var ein stor suksess.
Men så er det alltid nokon som vil prøve å "hoppe etter Wirkola", blant andre Jonathan Odell. Han tek opp om lag same problemet i denne boka på 12 CD plater. Eg har hatt problem med å komme gjennom boka, det vart for mykje pjatt for meg. Og ho som les, les som om ho les til små barn.
Eg har lese "Helbredelsen" også, den var heller ikkje noko særleg.
Det beste med "Vida og Miss Hazel" er faktisk etterordet som innheld fakta frå borgarrettskampen. Det er utruleg at dette kunne skje så seint som i 1950-åra.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...