lørdag, juni 27, 2015

Bok nr.49 - 2015: Kråkejenta.


Hvor mye lidelse kan man utsette andre menneseker for, før man selv opphører med å være menneske, og blir et monster? I Stockholm sitter kriminalbetjent Jeanette Kihlberg begravet i en forferdelig sak. Det dukker opp lik av ukjente gutter, ingen har sett noe, og ingen har meldt dem savnet. Det er få spor å gå etter, og i bakgrunnen spøker Jeanettes problemer på hjemmefronten. Blant klientene til psykologen Sofia Zetterlund er det en tidligere barnesoldat fra Sierra Leone og en kvinne, Victoria Bergman, som har dype arr i sjelen etter å blitt utsatt for gjentagende vold og krenkelser i sin barndom. Jeanette og Sofia får kontakt med hverandre da den tidligere barnesoldaten blir funnet drept, og politiets efterforskning fører dem til en av Sofias klienter. Men foruroligende nok er det snart klart, at ingenting er, som det ser ut til. KRÅKEJENTA er en sterk psykologisk krim om, hva svik kan gjøre med mennesker. Boken er den første i trilogien Victoria Bergmans svakhet.
..............................................................................
Denne boka er den første i ein trilogi. Eg har lese denne første boka som lydbok, men
har bestilt dei to neste på papir, fordi dei ikkje finst i lydbokformat. Margrete har lese boka før meg, og så skal vi lese papirbøkene nokonlunde parallelt. Før eg har fullført trilogien vil eg ikkje uttale meg så mykje om kva eg synest.  Det seier vel sitt at eg har brukt kort tid på denne boka. (Men så har det vore mykje fotball på TV også.)

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...