fredag, september 19, 2014

Dagbok 2014: 19.september.

Klokka har passert 18.30. Temperaturen ute er ca + 17 grader C. Det har vore fint i dag også, sjølv om ikkje sola har vore så mykje framme.
Eg gjorde meg klar til å støvsuge før middag, men så kom Nils og hadde mele opp både fisk og poteter til blandaballj, så då måtte eg lage den først, elles ville potetene bli heilt brune.(Han brukar ei gammaldags handkvern).
Eg laga røra ferdig i mixaren, og fekk balljane på kok.(Før laga eg blandaballj i foodprosessoren, men då blei dei litt for glatte etter vår smak). 
Dette er ein rett som verken Nils eller eg hadde smakt før etter at vi var ca 70 år. Men vi likar det veldig godt. Vi serverer balljen med kokt rabbe (kålrabi) og gulrot+ steikt flesk/bacon. Det skal eigentlig vere poteter til også, men det vil vi ikkje ha, det er nok med potetene som er i ballen.Vi har nydelig rabbe og gulrot som vi har kjøpt på torget av ein som heiter Starheimsvik. Reknar med at grønsakene er dyrka i Nordfjord.
Mens maten kokte fekk eg tørka støv og støvsuga.
Det vart tidlig middag, og maten smaka himmelsk .
Etter ein pause på sofaen, gikk vi ut og klipte resten av plenen, mens det enno er opplett. Det er litt tungt å slå nede i bakken, så i dag vart det bioklipp. Eg reknar med at eg slepp å trimme så mykje, så lenge eg har plenklipping. Var maroder etter jobbinga i går, men var arbeiddyktig i dag, så då er det ikkje farlig.
Håper alle får ei god helg. Sjølv er eg skeptisk til vêrbyte etter så lang tid med finevêr.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg kosar meg med Mehlum enno. Han er ein ordkunstnar!

Besta sa...

Ja, det vart litt av ein nedtur å gå over til Jørn Lier Horst. Han hoppa etter Wirkola.