tirsdag, juli 22, 2014

Dagbok 2014: 22.juli

Til minne om 22.juli 2011

Klokka er no 20.00, og enda ein nydelig sommardag er historie. I skrivande stund er temperaturen +24 grader C, og sola går ned om ein halvtimes tid her hos oss. Det har ikkje vore fullt så varmt her i dag, og det har vore litt skyer og vind. På det varmaste var det +28 grader. Vi hadde ingen ting som vi måtte gjere i dag, så vi bevilga oss ein fridag. Det vart ein tur på Rjåneset, der Nils fekk bade eit par gonger, mens eg måtte halde meg på land. Vi hadde med oss mat og kaffi så det vart ein liten lunsj ved eitt av rasteplassborda.

Nils var også ned på hamna og såg til båten. Det er den som no har fått Evinrude-motor.Dessverre var eg ikkje i form til båttur i dag. Det er berre å beklage.Men det var utrulig fint på sjøen i dag. Etter kvart kom det nok meir vind, solgangsbrisen som her i Ørsta heiter "utrønå ". Vi var nedom ei anna båthamn også og såg etter båten til ein av naboane som er på ferie. Nils tek på seg slike oppdrag, passar kattar og båtar alt ettersom.
På heimvegen stakk vi innom to butikkar på jakt etter ny solseng, men begge var utselde. Vi gad ikkje å fare inn på fleire butikkar då, men reiste heim og sola oss her.
Etter kvart vart det middag; spekemat etc. i dag, og då var det såpass svalt at vi kunne sove middag på altanen. Etter at eg vakna til live igjen, måtte eg fylle på med væske, elles toler eg godt å ligge i sola.
No er Nils på terminalen for å fiske makrell. Eg har ein haug med klede som eg skal stryke, så snart det kolnar litt i huset.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...