torsdag, januar 02, 2014

Dagbok 2014: 2.januar

Klokka 14.00, temperaturen + 9 grader C, det er opplett og litt vind. Det er som ein vårdag ute, berre lyset og sola manglar.
Då vi stod opp i dag, var Nils låk i ryggen. Det var for så vidt eg også, men eg kjem meg nesten alltid når eg kjem i bevegelse.Eg hadde planlagt å vaske alle golva etc. og det blei gjort. Støvsuge får eg gjere i morgon. Så er vi komne inn i den gamle tralten, med "fredagsvask".
Nils sin rygg betra seg også, men eg vart litt skeptisk då han gikk laus på granrota på hjørnet og ville ha den opp. No har eg ikkje tal på alle røter "Gubben og Gamla" har drege opp her på tomta - og andre stader; tre har blitt planta og tre har døydd eller vakse seg store og blitt saga ned. Av reiskapar som har vore brukte kan eg nemne både øks,sag, talje, tau, spett, slegge og bil m.m. I dag vart Nils ståande med kilar og slegge i timesvis, før han prøvde med tau og bil, men rota er framleis fast i jorda.
Denne grana vart planta til mamma sin 80 -årsdag i 1984, då vi kjøpte nokre busker og planta ganske nær veggen. Stakkars granbuska vart planta nær bakmuren og har ikkje hatt det verken feitt eller vått, så ho har nok strekt røtene maksimalt. 
Då eg hadde vaska huset, og deretter håret, laga eg ei suppe av broccoli som eg fann ferdig reinska i kjøleskapet(frå 2.juledag). Laga den som ei blomkålsuppe med spedde på med litt purre og ein skalk av ei spekepølse. Etter to dagar med pinnekjøt, kan det vere OK med litt lettare mat.Og suppa vart fortært den. No er det pause i pensjoheimen.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...