lørdag, desember 22, 2012

Vêrmelding 22.12.2012

Klokka er snart 16.00 og det er framleis lyst ute-eller i alle fall nesten. Sola er borte no, men før i dag skein den i fjella. Det har vore kaldt i dag, akkurat no er det minus 6 grader C. Ein så fantastisk flott og lys desember månad kan eg knapt hugse.
Vi var ein tur nedover før middag og supplerte matlageret litt. Tok oss ei brødskive og ein kaffi kopp til lunsj, middag blir det seinare.
Nils hadde noko fin kvit lyr, og hadde lyst til at eg skulle lage fiskepudding/fløtepudding av den. Han mol den på handkvern først, då får han bort alt som heiter bein. Eg lagar fiskepuddingrøra i matmølle/foodprosessor og det er ikkje det minste vanskelig. Så kokar eg formene i vannbad i steikomnen, til puddingen kjennest fast når eg trykker på den. Der er mange oppskrifter på nettet om nokon har lyst å prøve.Skal servere den eine i jula med kvit saus og reker.Treng litt lett mat innimellom.
Har ikkje tenkt å gjere så mykje meir til jul, sjølv om her er langt frå perfekt. Skal sveipe litt over med mopp og støvsuger når eg er ferdig å rote. I kveld gler eg meg til konserten på slottet.
Håper at julebreva eg skreiv på data har kome fram.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...